Az iszlám jog nem könnyíti meg a kriptózást

-

A kriptográfiában való eligazodást megnehezítik a vallási megfontolások, és egy iszlám törvényeknek megfelelő DeFi platform rengeteg felhasználó számára lehet vonzó.
Az ausztrál székhelyű kriptoplatform, a Marhaba DeFi szerint a platformján nagymértékben fogynak a halal-jognak megfelelő kriptopénz termékek, és célja, hogy 2022 végéig egy sor új, az iszlám törvényeknek megfelelő projektet listázzon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 2020-ban indított platform az „iszlám pénzügyek” szabályainak betartására összpontosít, ez arra utal, hogy a vállalkozások és magánszemélyek a saría, vagyis az iszlám törvények szerint hogyan szerezhetnek tőkét.
A Marhaba DeFi alapítója és vezérigazgatója, Naquib Mohammed elmondta, hogy a Sahal Wallet aktív felhasználóinak száma az indulás óta mintegy 40 000-re nőtt.

„Az embereknek szükségük van egy olyan platformra, ahol minden tokenben megbízhatnak, amivel kapcsolatba lépnek, így nem kell különböző helyeken keresgélni, különböző iszlám tudósokat vagy szakértőket megkérdezni, hogy befektethetek-e ebbe a protokollba, ebbe a tokenbe, ebbe a stratégiába? Csak letöltesz egy tárcát, és az mindent megad, ami halal a kripto-ökoszisztémában.”

A Marhaba, amely arabul „üdvözlést” jelent, idén további négy, az iszlám törvényekhez igazodó kriptotermék megjelenését is tervezi, ami Mohammed szerint egy teljes ökoszisztéma lesz azok számára, akiket a saría megfelelés hiánya miatt kizártak a piacról.
Az első a TijarX, amely szerinte az első halal decentralizált tőzsde az árualapú tokenek számára, egy halal DeFi megoldás, egy likviditásgyűjtő platform és a már meglévő halal NFT piacterének új verziója.

„A blokklánc alapvető tulajdonsága, hogy átlátható, megváltoztathatatlan, így az iszlám pénzügyek blokkláncra való átvitelének nagyon is van értelme. Az átláthatóság miatt a blokklánc a tökéletes kirakósdarab, amely illeszkedik ebbe a résbe.”

A TijarX DEX-en ebben a hónapban induló első kriptovaluták a tokenizált ezüst és arany lesznek, amelyek mögött valós és auditált aranyrudak állnak.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Mohammed szerint a platformra még több is felkerül, például tokenizált búza, árpa, szója és kakaó.
Már folynak a megbeszélések, de semmi sem kerül a platformra egy átvilágítási folyamat nélkül, amely nemcsak azt biztosítja, hogy a szolgáltatónak elegendő likviditása van a volumen kezeléséhez, hanem azt is, hogy az eszköz megfeleljen az iszlám törvényeknek.

„Ha az üzlet nem felel meg a saríának, ha nem halal, akkor nem tudjuk listázni a platformon. Mindez egy nagyon időigényes és intenzív folyamat, de nekünk abszolút megfelel.”

A Marhaba likviditásgyűjtője egy külön iszlám pénzügyi nyereség- és veszteségmegosztási megállapodás, a Mudarabah alapján működik, ahol az egyik fél biztosítja a tőkét, míg a másik a munkát, és mindketten osztoznak a nyereségen és a veszteségen.
Mohammed elmagyarázza, hogy az iszlámban a kamat felszámítása vagy megszerzése kizsákmányolónak számít, és a likviditási megoldásuk újító jellegű lesz azok számára, akiknek hitük miatt tilos kamatot elfogadniuk, mivel hasonló stílusú termékkel ismerkedhetnek meg.
A Marhaba az NFT-ket használó iszlám vállalkozások számára is kínál megoldásokat, Mohammed elárulta, hogy már öt olyan szervezettel állt partnerségben, amelyek az NFT-ket fogják használni.
Áprilisban a Marhaba kiadta az első NFT Halal tanúsítványt, és Mohammed kifejezte, hogy ez egy olyan terület, amelyet személyesen szeretne biztosítani, hogy megtalálja a használhatóságot és az elfogadást, mivel ez nagyobb átláthatóságot biztosít a fogyasztók számára egy vállalkozás Halal tanúsítványának érvényességét illetően.

„Ez az NFT tanúsítás egy módja annak, hogy engedélyezzük, hitelesítsük és biztosítsuk, hogy a tanúsítás érvényes, és nem járt le, hogy a vállalkozás megújította az engedélyeit. A közösségen belül nagyra értékeltek minket ezért.”

A TijarX szeptember 27-én lép életbe, a megújult NFT-piac pedig október végén.

Olvastad már? Több tényező is akadályozza a web3 terjedését

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!