Az FTX tőzsde és az Alameda Research hitelkeretet biztosít egyes kriptós cégeknek

-

Sam Bankman-Fried, a népszerű FTX tőzsde alapítója egy nemrég adott interjúban arra figyelmeztetett, hogy néhány kriptotőzsde „titokban fizetésképtelen”, és hamarosan csődbe mehet.
Az FTX és az Alameda Research már segített a Blockfinak és a Voyager Digitalnak, mivel a 30 éves milliárdos szerint néha meg kell tenni „azt, ami szükséges a dolgok stabilizálásához és az ügyfelek védelméhez”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptogazdaságot keményen sújtotta a jelenlegi medvepiac és a Terra LUNA és UST múlt hónapban bekövetkezett bukása. A Terra eleste vitathatatlanul egy jelentős dominóhatást indított el, amelynek következtében számos cég jelentős veszteségeket szenvedett el.
A kriptoközösséget sújtó problémák közül sok a masszív tőkeáttételből ered, és a hatás nagy része a hitelezőkhöz és a hitelfelvevőkhöz kötődik. Több mint két héttel ezelőtt a Celsius kriptokölcsönző szüneteltette a kifizetéseket, és „az ügyet ismerő személyek” szerint a Celsius figyelemre méltó pénzügyi nehézségekkel küzd.
A Three Arrows Capital (3AC), egy szingapúri székhelyű kripto-befektetési alap állítólag döntő likvidálások áldozatává vált, és 200 millió dollár értékben vásárolt zárolt luna classic (LUNC) értékpapírt, amely most 700 dollárt ér.
A Terra, a Celsius és a 3AC által levezetett problémák a jelek szerint más kripto cégekre is átterjedtek.
Bankman-Fried másik cége, az Alameda Research segített a Voyager Digitalnak megbirkózni a 3AC kitettséggel, 500 millió dolláros hitelkeretet biztosítva a cégnek.

Az általa vezetett FTX kriptotőzsde június 21-én 250 millió dolláros hitelkeretet adott a Blockfi projektnek. Bankman-Fried emellett június 19-én a 3AC-ról is beszélt, és a Twitteren kifejtette, hogy a 3AC pénzügyi nehézségei „nem történhettek volna meg egy olyan onchain protokollal, amely átlátható”.
2022. június 28-án a Forbes szerzője, Steven Ehrlich interjút készített Bankman-Frieddel, és az FTX vezérigazgatója nagyon őszintén beszélt a kriptotőzsdékről. Bankman-Fried beszélt a Blockfi és a Voyager cégekbe nemrég történt befektetésekről is, mivel az FTX vezérigazgatója kifejtette, hogy van rá esély, hogy nem fog megtérülni a befektetése.

„Tudja, hajlandóak vagyunk itt egy kissé rossz üzletet kötni, ha ez kell ahhoz, hogy valamiféleképpen stabilizáljuk a dolgokat és megvédjük az ügyfeleket. Van néhány harmadrangú tőzsde, amelyik már titokban fizetésképtelen. Vannak olyan cégek, amelyek alapvetően túlságosan elszálltak, és nem célszerű őket támogatni olyan okok miatt, mint a jelentős hiány a mérlegükben, szabályozási problémák, vagy hogy nem sok olyan üzlet maradt, amit meg lehetne menteni.”

2022. május 27-én Bankman Fried úgy nyilatkozott, hogy az FTX kész milliárdokat fordítani fúziókra és felvásárlásokra. Bankman-Fried a Forbesnak nyilatkozva kifejtette, hogy az FTX pénzügyileg stabil, és 10 negyedév óta nyereséges.
Ehrlichnek elmondta, hogy az FTX szemet vetett a túlságosan tőkeáttételes kriptobányászokra. A becslések szerint jelenleg 4 milliárd dollárnyi, kriptobányász-berendezésekkel fedezett problémás hitel áll közel a bedőléshez.
Szóba került a piaci értékelés alapján legnagyobb stabilcoin, a tether (USDT) is. Az FTX vezérigazgatója nem aggódik a tether miatt.

„Úgy gondolom, hogy a tetherrel kapcsolatos igazán pesszimista, medvés nézetek tévesek… Nem hiszem, hogy bármilyen bizonyíték alátámasztaná őket.”

Olvastad már? Népszerű coinokat is eltávolít a Crypto.com az Earn programjából

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Jito (JTO) technikai elemzés 03.29.

Prémium Jito (JTO) A Jito (JTO) árfolyama emelkedő tendenciát mutat a január eleji helyi mélypont kialakítása óta. A JTO azóta újra meglátogatta a december elején kialakult kulcsfontosságú kilengési...

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.29.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama leküzdött egy kritikus ellenállási szintet, és a heti időkeretben átfordult egy támogatási szintre. Ez a fejlemény akkor történt, amikor az XRP...

A bedőlt QuadrigaCX tőzsdéhez köthető javakat foglaltak le a kanadai hatóságok

Kanada Brit-Kolumbia tartományának a hatóságai végzést bocsátottak ki, amelyben a QuadrigaCX tőzsde alapítóihoz köthető javak lefoglalásáról döntöttek. A tőzsde két alapítója, Michael Patryn és Gerald...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!