Az ETH2.0 teszthálózatán már kipróbálható a PoS bányászat

-

A fejlesztők lehetővé tették, hogy a validátorok, a bányászok is hozzáférjenek a teszthálózathoz, amelynek végső verziója előreláthatóan augusztus 4-én fog elindulni.
Az Ethereum hivatalos blogján publikált bejegyzés szerint a több klienssel is használható Medalla teszthálózaton indították el a folyamatot.

Ez tulajdonképpen a nulladik fázisnak tekinthető az Ethereum PoS teszthálózatának indulása előtt.

„Indulás után egyből használatba vehetitek, beutalni is lehet rá, és mehet a Medalla tesztelése. Viszont ezután is végzünk rajta finomhangolásokat, egészen a főhálózaton való indulás pillanatáig.”

 

Indulás előtti ellenőrzőlista

A tesztelők letétjeinek és aktivitásának a nyomon követése, monitorozása lesz a következő lépés az éles indulás előtt. Ahhoz, hogy valaki egy validátor csomópontot üzemeltethessen, azaz bányászhasson a hálózaton, 32 ETH-t kell lekötnie.
Az ETH2.0 koordinátora, Danny Ryan úgy fogalmazott, a Medalla csak akkor fog elindulni, ha legalább 16384 validátor lesz, azaz minimum 524288 ether lesz lekötve a csomópontokban.
Ha ezek a számok nem lesznek meg az augusztus másodikára tervezett indulásra, akkor a szükséges mennyiség teljesítése után 48 órával indul a teszthálózat.
Jelen pillanatban közel 150000 ETH már a node-okban van, így a validátorok nagyjából 30%-a már be is jelentkezett a pozícióra.

Az aktivitás és az árfolyam is növekvő pályán

Ahogy egyre többen használják a stablecoinokat és a DeFi appokat, az Ethereum kereskedési volumene már meghaladja a bitcoinét.
Annak ellenére, hogy az ether nem igazán ralizott a második negyedévben, a mostani emelkedésből már kiveszi a részét, követve a BTC-t.
Ahogy az elkerülte a 11000 dollárt, még ha csak rövid időre is, az ETH is átlépte a 326 USD-s árfolyamot.

Olvastad már? Közeleg a második stimulus, de vajon jut-e belőle kriptóra?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy félreértett bejelentés miatt növekedett 96%-ot a HBAR token

A Hedera Foundation által kiadott bejelentés félreértése okozott zavart a kriptoipar résztvevői között, és az HBAR token árfolyama meredeken megugrott, majdnem a duplájára. A BlackRock egyik...

36 hónapos börtönbüntetésre ítélnék a Binance alapítóját

A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao ügyében várhatóan április 30-án hirdetnek ítéletet, miután a cégvezető 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát pénzmosásban. Éveket kellene börtönben...

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!