Az Electronic Arts is az NFT-ben látja a jövőt

-

Az Electronic Arts (EA), egy fontos, népszerű játék- és szórakoztatóipari vállalat, a legutóbbi beszámolójában kitért az NFT-k és a play-to-earn modell témakörére is.
Andrew Wilson, a vállalat vezérigazgatója az üzleti elemzők több kérdésére válaszolva foglalkozott a témával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Electronic Arts nyitott az NFT-kre és a Play-to-Earnre

Az Electronic Arts, a FIFA-hoz és az NBA-hez hasonló sport franchise-ok mögött álló vállalat felismerte az olyan új technológiák, mint az NFT-k és a play-to-earn modell fontosságát a játékipar számára.
A vállalat legutóbbi eredménybeszámolója során Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója kijelentette, hogy bár az NFT-k és a play-to-earn körüli beszélgetések még inkább a lehetőségek felméréséről szólnak, ezeket nem lehet figyelmen kívül hagyni, mivel fontos részét képezik annak, ami az iparágban várható.

Amikor a FIFA-licencről folytatott tárgyalásokról kérdezték, Wilson kijelentette:

„Amikor a több százmillió futballrajongóval kapcsolatba kerülünk, akkor nem haboznak elmondani, több opciót szeretnének a játékon belül. Olyanokat, amelyek túlmutatnak a csapat a csapat elleni futballon. Több digitális élményt akarnak a játékon kívül, esportokat, NFT-ket, szélesebb körű sportfogyasztást, és azt akarják, hogy nagyon, nagyon gyorsan lépjünk.”

Wilson megjegyzései rámutatnak arra, hogy a játéktechnológia hihetetlen sebességgel fejlődik, a szurkolók pedig egyre nagyobb részt akarnak vállalni ezeknek a virtuális világoknak a birtoklásában és a hozzájuk kapcsolódó élményekben.
Egy másik elemzői kérdésre válaszolva Wilson elismerte ezeknek az új trendeknek az érvényességét a mainstream játékszíntér közelgő innovációi tekintetében.
A „play-to-earn” vagy az NFT még nagyon, nagyon korai fázisban van… bizonyos szinten talán túl nagy is a felhajtás ezzel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy ez fontos része lesz az iparágunk jövőjének. De még mindig korai.

Az NFT-k mint gyűjtemények

Az NFT-k óriási sikert arattak a digitális gyűjtemények részeként, amelyek a hagyományos gyűjtők, de a kriptovilágba újonnan belépők számára is vonzóak.
Az egyik ilyen népszerű projekt az NBA Top Shots franchise, amely segít a rajongóknak megőrizni kedvenc játékosaik legemlékezetesebb pillanatait, és ezzel a gyűjtemények új szintre lépnek. Tavaly májusban az alkalmazás már átlépte az egymillió felhasználót.

Ez a fajta elkötelezettség az, ami a hagyományos vállalatokat az új technológiák felé tereli. Az Electronic Arts nincs egyedül.
A Ubisoft is beszélt már az NFT-k fontosságáról az iparág jövője szempontjából, és aktívan befektet olyan cégekbe, mint az Animoca Brands, amelyek blokklánc-alapú játékokat fejlesztenek.

Olvastad már? Ez a hét coinokban: a Solana, a Polkadot és az Ethereum rekordárfolyamra ralizott

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!