Az ADA emelkedik, a BTC csökken a befektetési alapoknál

-

A digitális befektetési eszközök második hete pozitív pénzáramlást tapasztalnak, ezzel megtörve az elmúlt három év leghosszabb medvés periódusát.

A CoinShares legutóbbi jelentéséből kiderül, a piac egy újabb emelkedő fázisba érhetett, mivel több kriptós befektetési alap is növekvő pénzbeáramlásról számolt be.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentést heti szinten készítik el, monitorozva a digitális eszközökkel foglalkozó alapokat, innen tudható, hogy már második hete járnak pluszban ezek.
Összességében 24 millió dollárnyi friss befektetői pénz érkezett ezekbe az alapokba. Az altok és a bitcoin nem egyformán teljesítenek.
Annak ellenére, hogy a bitcoin dominálja a szektort, a mostani időszakban az altok között van olyan, amelyik nagyobb figyelmet kap.
FORRÁS: COINSHARES

Az elmúlt 16 hétből a bitcoin 14-ben kiáramlást tapasztalt, 650 millióval csökkent az alapokban lévő pénz mennyisége.
Ez soknak tűnik, de a bitcoin-alapokban lekötött teljes tőke összege 38 milliárd dollár, és csak idén ez 4,1 milliárddal nőtt. A kivett pénz így relatívan nem számít nagynak.
Az Ethereum ökoszisztéma mindenesetre most pozitívabb képet fest, 16 hétből mindössze 7 olyan volt, amelyen a kiáramlás bizonyult nagyobbnak. A 25%-os piaci részesedése viszonylag stabilan megvolt az év eddigi részében.
FORRÁS: COINSHARES

A legjobban teljesítő kriptó a Cardano, amely nagyjából 10 milliós befektetést kapott. Az ADA tokenek esetében ez az eddigi legnagyobb összeg, a részesedésük így már 0,15%.
A közeli versenytársak, mint a Polkadot és a Solana szintén jó hetet zártak 2,7 millió illetve 1,5 millió dolláros befektetéssel. Ezzel a friss pénzzel a Solana már meghaladja a Bitcoin Cash alapok 15,7 millió összértékét is.

A CoinShares úgy kalkulálja, a friss pénznek köszönhetően az altok részesedése most 32% a befektetési alapok piacán.
Ez most magasabb, mint 2018 januárjában, amikor az előző 30%-os rekord-részesedést láthattuk, és csak kicsivel marad el az idén májusi 35%-tól.

Olvastad már? Így készülhetnek fel a bitcoin opciós kereskedői a BTC-ETF jóváhagyására

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!