Amerika $28 milliárd dollárt keresne kriptoadó segítségével

-

A politikai döntéshozók az amerikai polgárok kriptotárcáját akarják megcsapolni, hogy segítsenek finanszírozni a legújabb infrastrukturális projektjeket. (Szerkesztői megjegyzés: másfél éve ezt teszik a dollárok megcsapolásával, inflációnak hívják.)
Az Egyesült Államok Szenátusában az új infrastrukturális terv friss változata több új rendelkezéssel egészült ki, amelyek célja a kriptóval kapcsolatos adózási és jelentéstételi követelmények kiterjesztése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A ma közzétett dokumentum szerint a döntéshozók további 28 milliárd dollárt szeretnének beszedni ezeken az adókon keresztül.
Ezek az alapok az ország közlekedési és villamosenergia-infrastruktúrájába történő 550 milliárd dolláros beruházás egy részét tennék ki.
A frissített terv többek között javasolja a kriptobrókerekre vonatkozó tranzakció-bejelentési szabályok szigorítását, valamint a vállalkozások kötelezését arra, hogy a 10 000 dollár vagy annál nagyobb értékű digitális eszközök minden átutalását jelenteniük kell az adóhivatalnak.

„A rendelkezés magában foglalja a bróker fogalmának frissítését, hogy az tükrözze a digitális eszközök megszerzésének és kereskedelmének realitásait. A rendelkezés továbbá egyértelművé teszi, hogy a bróker-bróker közötti jelentéstétel valamennyi fedezett értékpapír-átruházásra vonatkozik, beleértve a digitális eszközöket is” – áll a dokumentumban.

Az új javaslatra akkor került sor, amikor a politikai döntéshozók és a szabályozók amúgy is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kriptoiparra. Éppen a múlt héten Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter sürgette, hogy „gyorsan cselekedjenek” a stablecoin szabályozásával kapcsolatban.

A hét elején egyes jelentések azt is felvetették, hogy a Tether, az iparág legelterjedtebb stabilcoinja, az USDT mögött álló vállalat vezetői ellen az Igazságügyi Minisztérium állítólagos banki csalás miatt indított vizsgálatot.
Nem is beszélve Elizabeth Warren szenátorról, aki nemrég azzal érvelt, hogy a kriptovaluták „kétes szuperkódolók” kezébe adják a pénzügyi rendszert.

Olvastad már? A bitcoin visszatért a 40.000 dollár fölé, mit szólnak a szabályozók?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet. A Bitcoin (BTC) minden felezés után...

A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében. A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A...

A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.17.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama a 60.000 dolláros szint felett konszolidálódott, és nem tudta folytatni az emelkedő pályáját. Mégis, hamarosan kiderül, hogy a piac tovább húzódik-e...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!