Alakul a JPMorgan blokkláncvállalata

-

A JPMorgan Chase felismerte a blokkláncban rejlő jövedelmezőséget, és új, digitális valutára és blokkláncra összpontosító vállalatot hozott létre.
Másfél évvel bejelentése után a JPM Coin – a JPMorgan Chase saját stabilcoinja – mostanra kigördült, sőt, egy nemzetközi techvállalat már használja is a határokon átnyúló fizetései lebonyolítására.

Egy október 27-én közzétett jelentés szerint az új felhasználás a hatékonyság növelése a költségek csökkentése mellett csak megerősíti a megabank magabiztosságát a technológia ígéreteiben és jövedelmezőségében.
Azzal az elvárással, hogy a jövőben kereskedelmi kliensek is jelentkeznek majd a stabilcoin felhasználására, a JPMorgan egy saját vállalatot hozott létre a digitális valutákra és a blokkláncra kihegyezve.
Az új üzleti egység, az „Onyx” már több mint 100 alkalmazottal rendelkezik Umar Farooq vezetése alatt. Takis Georgakopoulos, a JPMorgan nagykereskedelmi fizetésekért felelős globális vezetője elmondta:

„Most a kommercializálás periódusa zajlik […] a kutatási és fejlesztési fázisból egy olyan irányba tartunk, amelyből egy valódi vállalat is válhat”

A PayPal legutóbbi, kriptopénzek támogatásával kapcsolatos bejelentését követően további megerősítést nyert, hogy a blokklánc egyre több pénzzel kecsegtethet ezen vállalatok számára. A JPMorgan kísérletezése a technológiával és fejlesztgetései az ágazatban különféle kulcsterületekre oszthatók.

Már 3 éve tolják

Először is, a megabank már 2017 óta folytatja a blokkláncalapú Bankközi Információs Hálózat pilot programját, amely több mint 400 résztvevő bankot és vállalatot foglal magában.

A JPMorgan úgy véli, hogy a már Liink néven futó rendszer jelentősen megnövelheti a hatékonyságot, a bankok határokon átívelő és nagykereskedelmi összetett interakcióit illetően.
A JPMorgan egymaga a határokon átívelő nagykereskedelmi pénzforgalom 6 billió dollárjáért felel naponta több mint 100 különböző országban.
A bank már korábban is innovatív eszközként azonosította a blokkláncot a már meglévő, elavult pénzfeldolgozó rendszerekkel szemben.
A blokklánc és a digitalizáció képes lehet biztonságosan száműzni az ilyenféle pénzcserék fizikai aspektusait. Georgakopoulos elmondta, miszerint hónapok kérdése, és egy új blokkláncrendszerrel állnak majd elő kereskedelmi felhasználásra.
„A blokklánc egy változatának felhasználásával a résztvevők lesznek a csekkek fő kibocsátói, valamint a lockboxok fő kezelői. Lehetséges, hogy így az ágazat mai költségeit akár 75%-kal is csökkenthetjük, és a csekkeket perceken belül elérhetővé tehet majd tenni a mai, napokig tartó folyamat helyett.”
Kínára és Szingapúrra mutatva Georgakopoulos kifejtette magabiztosságát azzal kapcsolatban, hogy a CBDC elfogadottsága „nagyon magas”.
Az Onyx új vezérigazgatója elmondta gondolatait arról is, miért folytak ilyen lassan a fejlesztések blokkláncfronton egészen mostanáig:
„Ha blokkláncról van szó, akkor valahol a kiábránduláson keresztül vagy csak a hájpgörbén túl vagyunk. Ez az, amiért a JPMorgannél ilyen csendesek voltunk a dologgal kapcsolatban, amíg nem álltunk készen a skálázásra és a kommercializálásra.”
(Forrás: Cointelegraph.com)

Olvastad már? A WeChat és Alipay alkalmazásokkal is működni fog a digitális jüan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!