A Twitter Jack Dorsey-ja most Bitcoint bányászik

-

A Bitcoin maximalista most a Bitcoin-bányászatot maxolja egy távoli hosting szolgáltatáson keresztül.
Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója az elmúlt években gyorsan felkapaszkodott a legismertebb Bitcoin-maximalisták közé, nagy Bitcoin-központú projekteket támogatva. A kriptopénz fehér könyvéval kapcsolatban is kifejezte szeretetét, és még azt is mondta, hogy szerinte a Bitcoin hozhatja el a világbékét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most egy újabb darabbal bővítette Bitcoin-önéletrajzát: ő is bányászik.
Tegnap, egy másik felhasználó tweetjére válaszolva, amelyben arról beszélt, hogy beszáll a Bitcoin-bányászatba, Dorsey azt írta:
„Én is kipróbálom a bányászatot a Compass Mining céggel…”. Nem részletezte a megjegyzést, de a Compass megosztotta a hírt a több mint 25.000 követőjével Dorsey megjegyzésének retweetelésével.
A bitcoint egy energiaigényes folyamat, az úgynevezett proof of work segítségével bányásszák, amelyben a számítógépek versenyeznek, hogy egy sor bonyolult matematikai egyenletet hajtsanak végre a hálózat jutalmáért cserébe.
Maga a munka önkényes: a bányászok egyszerűen számítási energiát használnak fel egy potenciális jutalomért cserébe, amely a Bitcoin jelenlegi árfolyamát tekintve hihetetlenül értékes lehet.
Bár technikailag lehetséges a Bitcoin bányászata egy átlagos otthoni számítógéppel, nagyon valószínűtlen, hogy bárki sok pénzt keressen vele.


Sőt, a bányászat óriási energiaigénye miatt még az energiaszámládat sem biztos, hogy fedezni tudod.
A nyereséges Bitcoin-bányászathoz manapság általában szupererős számítógépekre, vagy egyedi ASIC-bányászberendezésekre van szükség.
A Compass Mining lehetőséget kínál arra, hogy egy csúcsminőségű ASIC bányászberendezéssel kezdj el dolgozni anélkül, hogy magadnak kellene beszerezned a keresett gépeket, vagy ideális helyet találnod a bányászathoz.
Ez a következőképpen működik: kiválasztja a Compasson keresztül megvásárolni kívánt ASIC riget, amelyet aztán a Compass beszerez és telepít az egyik globális bányászati létesítményében.

A vállalat felállítja a rendszert, és csatlakozik az általad választott bányászpoolhoz, te fizeted a gép áramköltségeit, majd a gépéből származó bitcoinjutalmak a kriptotárcádba kerülnek.
A Compass nem kívánt konkrétan nyilatkozni Dorsey bányászati tevékenységéről.
Egy képviselője azonban a Decryptnek elmondta, hogy a minimális rendelési méret egyetlen ASIC rig – tehát nem kell egy egész flottát vásárolnod ahhoz, hogy elkezdhesd.

„A Compass üzleti modelljének célja, hogy bárki számára lehetővé tegye a Bitcoin-bányászatot, és ugyanolyan energiaköltségekhez, hardverellátáshoz és helyhez jutasson bárkit, mint amilyeneket a világ legnagyobb és legjobban finanszírozott bányászai élveznek” – magyarázta Zack Voell, a Compass tartalomért és kutatásért felelős igazgatója.

Egyetlen bányászberendezés telepítése még így sem kis befektetés. Jelen cikk írásakor a Compass az amerikai Antminer rigeket 8200 dolláros kezdőáron kínálja, a várakozási idő a választéktól függően 2022 májusáig terjed.
De a Bitcoin jelenlegi, 45.800 dollár feletti árfolyamát tekintve – amely 2021 eleje óta több mint 50%-kal emelkedett, még a májusi nagy piaci visszaesés ellenére is – ez egy életképes befektetésnek bizonyulhat.

A Compass becslései szerint a gépekkel a jelenlegi állapotok mellett napi 33 dolláros nyereséget lehet elérni, figyelembe véve az áram árát, bár ez a becslés napról napra változik.
A Forbes szerint 14,6 milliárd dollárra becsült nettó vagyonát tekintve Dorsey valószínűleg megengedheti magának, hogy megmártózzon a bányászatban anélkül, hogy sokat kockáztatna.

Olvastad már? Mike Novogratzot nem zavarja a Galaxy Digital vesztesége

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hollandiában terjeszkedik a Bybit tőzsde

A népszerű kriptotőzsde a Bybit bejelentette, hogy Hollandiában elindítja a teljesen szabályozott üzletágát a helyi ügyfelei számára. A bitcoin árfolyama ismét 70 ezer dollár fölé...

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Jito (JTO) technikai elemzés 03.29.

Prémium Jito (JTO) A Jito (JTO) árfolyama emelkedő tendenciát mutat a január eleji helyi mélypont kialakítása óta. A JTO azóta újra meglátogatta a december elején kialakult kulcsfontosságú kilengési...

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.29.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) árfolyama leküzdött egy kritikus ellenállási szintet, és a heti időkeretben átfordult egy támogatási szintre. Ez a fejlemény akkor történt, amikor az XRP...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!