A State Street is bitcoint ajánl

-

A State Street, Amerika egyik legrégebbi bankja kiterjeszti kriptóval kapcsolatos szolgáltatásait a bank magánalap-ügyfelei számára.
Ennek érdekében a State Street összeállt a Lukka nevű, New York-i székhelyű szoftvereket szolgáltató céggel, hogy bővítse digitális eszközalapjának képességeit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A partnerség keretében a State Street a Lukka termékcsomagját, köztük egy saját fejlesztésű kriptomenedzsment-megoldást, valamint a cég referencia- és árazási adatait fogja felhasználni.
„A digitális eszközök népszerűségének növekedése nem lassul.” – mondta Nadine Chakar, a State Street Digital, a kriptovalutákra, a központi banki digitális valutára (CBDC), a blokklánc-technológiára és az eszközök tokenizációjára összpontosító, nemrég indított részlegének vezetője.
Hozzátette, hogy a State Street „elkötelezett a kriptoszolgáltatásait alátámasztó szükséges infrastruktúra további kiépítése mellett”, és a Digitális Eszközalap magánalap-ügyfelekre történő kiterjesztése segít az ügyfelek növekvő igényeinek kielégítésében.
A State Street a második legrégebbi pénzintézet az Egyesült Államokban, és 42,6 billió dollárnyi vagyont kezel.
A bostoni székhelyű bank már évek óta vizsgálja a kriptoipart, és figyelemre méltó projektjei közé tartozik a Gemini, a Winklevoss ikrek által vezetett kriptotőzsdével közös kísérleti projekt.
2020 decemberében a State Street vezette a Lukka egyik tőkebevonási körét, és e hónap elején további befektetések érkeztek a kriptotérbe, amikor a bankóriáshoz, a BNY Mellonhoz csatlakozva támogatta a Pure Digital nevű brit kriptokereskedési platformot.

Idén áprilisban az intézményt nevezték ki a VanEck Bitcoin Trust alapkezelőjének és transzferügynökének, amely egyike annak a számos Bitcoin tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), amely az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) jóváhagyására vár.

Olvastad már? A bitcoin a 40.000 dolláros szinttel küzd Powell furcsa sajtótájékoztatója után

Forrás:  decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egy félreértett bejelentés miatt növekedett 96%-ot a HBAR token

A Hedera Foundation által kiadott bejelentés félreértése okozott zavart a kriptoipar résztvevői között, és az HBAR token árfolyama meredeken megugrott, majdnem a duplájára. A BlackRock egyik...

36 hónapos börtönbüntetésre ítélnék a Binance alapítóját

A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao ügyében várhatóan április 30-án hirdetnek ítéletet, miután a cégvezető 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát pénzmosásban. Éveket kellene börtönben...

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!