A sportrajongók jobban értik az NFT-ket, és jobban bíznak bennük

-

Az elhúzódó kriptotél az egész NFT-ökoszisztémában lerombolta a felfújt padlóárakat, akaratlanul megváltoztatta a befektetői hangulatot, és arra kényszerítette a felhasználókat, hogy újragondolják hosszú távú befektetési stratégiáikat.
A sportökoszisztéma jelentős szerepet játszott abban, hogy felgyorsulhatott a non-fungible tokenek (NFT) mainstream elfogadása, mivel a csapatok és a játékosok a technológiát a szurkolói elköteleződésre használták fel.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A sportrajongók azonban hajlottak afelé is, hogy túllépjenek a hájpon, és az NFT-kkel kapcsolatos ismereteken és a kibocsátókba vetett bizalmon alapuló befektetéseket tegyenek.
Az elhúzódó kriptotél az egész NFT-ökoszisztémában lerombolta a felpumpált padlóárakat, akaratlanul megváltoztatva a befektetői hangulatot, és arra kényszerítve a felhasználókat, hogy újragondolják hosszú távú befektetési stratégiáikat.
A National Research Group (NRG) által kiadott tanulmány kimutatta, hogy a sportrajongók nyitottságot mutatnak az NFT-k megismerésére, mivel egy zöldebb piacra várnak.
2022 júniusában az NFT-eladások egyéves mélypontra zuhantak – ezzel jelezve az NFT-hájp pillanatnyi végét. Az NRG felmérése, amely során 3250 sportrajongót kérdeztek meg az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és Brazíliában, kimutatta, hogy az NFT-k vásárlásától való legnagyobb visszatartó erő a pénz elvesztésétől vagy az átveréstől való fokozott félelem.
A válaszadók mindössze 15%-a bízott teljes mértékben az NFT-piacterekben, míg 30%-uk jelezte, hogy nem vagy alig bízik bennük. A felmérésből kiderült, hogy „ez a probléma különösen akut Japánban, ahol 10-ből 4 fogyasztónak alacsony a bizalma az NFT-piacterekkel szemben”.
A geopolitikai különbségek ellenére mind a négy ország befektetői egyöntetűen egyetértettek abban, hogy az NFT-kre vonatkozó szigorúbb szabályozásra van szükség, figyelembe véve többek között a korhatár-korlátozást és a kockázattűrő képességet.
Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és Brazíliában a sportrajongók 58%-a úgy véli, hogy valamilyen szinten megérti az NFT-ket. Emellett a válaszadók 54%-a (azaz 1755 fő) gondolja azt, hogy az NFT-k pozitívan befolyásolták kedvenc sportágukat.
Ukrajna Kulturális és Információs Politikai Minisztériuma a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a kormány az NFT-kből származó értékesítési bevételeket a műemlékek helyreállítására kívánja fordítani.
A minisztérium szerint az eladásokból származó bevételeket „az ukrán kulturális intézmények helyreállítására” fogják fordítani, amelyek közül sok megsérült vagy megsemmisült az Oroszországgal folyó háború közepette.

Forrás: Cointelegraph

Olvastad már? Nem vehetnek dollárt az argentin kriptokereskedők

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Jön a Bitcoin feleződése – Ez jó hír a Solana, és a LINK számára?

A legutóbbi bikaciklus óta sok minden változott a piacon, és egy dolog, ami talán észrevétlen maradt, az a Chainlink (LINK) trendje. Az elmúlt 30 napban a...

Megdöbbentő kripto kínálat, ami felkészült a korlátlan növekedésre

Vendégbejegyzés A Bitcoin értéke a feleződést követően az egekbe szökhet. Szakértők szerint az árfolyam akár a 200.000 dollárt is elérheti. Ilyen jelentős emelkedés mellett más meglepő...

Hollandiában terjeszkedik a Bybit tőzsde

A népszerű kriptotőzsde a Bybit bejelentette, hogy Hollandiában elindítja a teljesen szabályozott üzletágát a helyi ügyfelei számára. A bitcoin árfolyama ismét 70 ezer dollár fölé...

A Bitcoin potenciális esésével való szembesülés: 3 altcoin növekedés előtt áll

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca sarkalatos ponthoz érkezett, amit a Bitcoin közelgő feleződési eseményének várakozása és a jelentős intézményi érdeklődés táplál. A Bitcoin értéke nemrégiben új történelmi csúcsra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!