A Ripple „valódi megközelítést” javasol a kriptopénzek szabályozására

-

A Ripple közzétette a kriptopénzek szabályozási keretére vonatkozó javaslatát „A kriptopénzek szabályozásának valódi megközelítése” címmel.
Brad Garlinghouse vezérigazgató kifejtette, hogy cége által „javasolt politikai keretrendszer egy háromirányú megközelítés arról, hogy mit lehet most tennip.
Megjegyezve, hogy ez a Ripple „a szabályozóhatóságokkal és a kétpárti politikai döntéshozókkal folytatott közvetlen interakcióinak eredménye”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Ripple valódi megközelítése a szabályozásnak

A Ripple kedden közzétette a kriptovaluták javasolt szabályozási keretét.
A javaslat a vállalat „víziója arról, hogy a meglévő pénzügyi szabályozási kereteket hogyan lehet felhasználni az innováció előmozdítására és a fogyasztói és piaci védelem fokozására” – részletezte a Ripple, hozzátéve:

„Ma büszkén tettük közzé a „A kriptopénzek szabályozásának valódi megközelítése” című elképzelésünket, egy olyan keretrendszert, amely azonnali és pragmatikus megközelítést kínál a kriptopénzek és a digitális eszközök szabályozására az Egyesült Államokban.”

A vállalat kifejtette, miszerint úgy vélik, hogy „a legjobb közpolitikai eredményeket a köz- és magánszféra együttműködésével, a meglévő szabályozási keretek adaptálásával és a kriptoinnovációs homokozók támogatásával lehet elérni”.
Ez a javaslatban felvázolt három kulcsfontosságú ajánlás.

„A Ripple úgy véli, hogy a javaslatunk biztosítani fogja, hogy az USA sikeresen ápolja a kriptoinnovációt a határain belül, miközben fenntartja az erős fogyasztói és befektetői védelmet, amelyről ismert” – írta a vállalat.
Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója elmondta:

„A javasolt politikai keretrendszerünk egy háromirányú megközelítés arról, hogy mit lehet most tenni annak érdekében, hogy az USA egyik leggyorsabban növekvő iparágát egyértelművé tegyük. Ez is a szabályozóhatóságokkal és a kétpárti politikai döntéshozókkal folytatott közvetlen interakcióink eredménye.”

„A kriptoipar a köz- és a magánszféra együttműködését igényli a szakpolitika terén – ez nem kérdés –, és továbbra is arra fogunk törekedni, hogy együtt dolgozzunk az optimális továbblépési útvonalon” – tette hozzá.
„Az ebben a keretrendszerben megvitatott összes javasolt intézkedés célja, hogy olyan jogi egyértelműséget teremtsen az ipar, a piacok és a fogyasztók számára, amire egy ad hoc, a szabályozást végrehajtó megközelítés egyszerűen nem képes” – zárta a Ripple. A javaslat egyébként itt érhető el.
Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletét (SEC) kritika érte, amiért a kriptorendszer szabályozásában végrehajtási megközelítést alkalmaz.

Hester Peirce SEC-biztos augusztusban kritizálta saját ügynökségét, amiért ezt a megközelítést alkalmazza a kriptoszektor szabályozásában, miután az SEC végrehajtási eljárást jelentett be a Poloniex kriptopénztőzsde ellen.
Sokan kérték már az SEC-t, hogy tegye egyértelműbbé a kriptószabályozást, de eredménytelenül.
Eközben a Ripple még mindig folyamatban lévő perben áll az SEC-vel. Az értékpapír-felügyelet beperelte a vállalatot, Garlinghouse vezérigazgatót és Christian Larsen társalapítót az XRP-k eladása miatt, amelyet értékpapír-felajánlásnak tekint.
Nem a Ripple az egyetlen, aki a kriptorendszer szabályozására vonatkozó javaslattal állt elő. A Nasdaqon jegyzett Coinbase kriptopénztőzsde szintén javaslatot tett egy kriptorendszerre, négy kulcsfontosságú ajánlással.
Brian Armstrong vezérigazgató találkozott a szabályozókkal, hogy meggyőzze őket arról, hogy az Egyesült Államokban egyetlen szövetségi szabályozónak kellene felügyelnie a kriptotérséget.

Jelenleg a Coinbase szerint csak az Egyesült Államokban 53 szabályozóhatóság van. Kedden a Binance is globális szabályozási kereteket követelt a kriptopiacok számára.
A tőzsde „Crypto Is Evil” címmel indított reklámkampányt, amelyben felsorolják a kriptofelhasználókat megillető „10 alapvető jogot”.

Olvastad már? A bitcoin megrekedt, de a profi kereskedők még mindig 80 ezer dollárt várnak januárra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Altcoinok, amelyekkel milliókat kereshetsz 🚀 Valódi 100x lehetőség

Vendégbejegyzés A Bitcoin blokkjutalmának felére csökkenése izgalmat kelt a kriptoközösségben. Többen úgy vélik, hogy ez hatalmas értéknövekedést indíthat el, ami akár 200.000 dolláros csúcsokat is elérhet. Az optimista...

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!