A Ripple lehet, hogy felvásárolná a csődbe ment Celsius eszközeit

-

A Ripple aktívan törekszik arra, hogy fúziók és felvásárlások révén növelje a vállalat méretét – mondta egy szóvivőjük a Reutersnek.
A Ripple Labs – az XRP mögött álló blokkláncos fizetési vállalat – érdeklődhet a fizetésképtelen Celsius kriptohitelező céghez tartozó eszközök megvásárlása iránt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat szóvivője a Reutersnek elmondta, hogy a Ripple „érdeklődik a Celsius és eszközeinek megismerése iránt, és hogy bármelyik releváns lehet-e az üzletünk szempontjából”.
Arra a kérdésre, hogy a Ripple tervezi-e a Celsius teljes felvásárlását, a szóvivő nem kívánt válaszolni. A Celsius platformjának natív utility tokenje, a CEL 23%-ot emelkedett szerdán a híreket követően.
A Celsius júniusban befagyasztotta a felhasználók eszközeit a „szélsőséges piaci körülmények” miatt, majd egy maroknyi más kriptofarm, mint a Voyager és a CoinFLEX is követte a lépését. Ezután sietve kifizette a különböző defi-hitelekből fennálló tartozásait, visszaszerezte a biztosítékokat, majd egy hónappal később csődöt jelentett.
A bejelentésekből kiderült, hogy a hitelnyújtó cég eszközei között készpénz, kriptopénz, a cég saját Celsius (CEL) tokenjei, valamint különböző digitális eszközök voltak a letéti számlákon, a hiteleken és a Bitcoin-bányászati üzletágon belül.
A cég kötelezettségeivel összevetve azonban a vállalat mérlegében még mindig 1,19 milliárd dolláros hiány állt, és a cég hitelezőinek esélye arra, hogy visszakapják a pénzüket, igen kedvezőtlennek tűnik.
A bejelentésekből kiderült, hogy a Ripple nem tartozott a Celsius fő hitelezői közé. Ennek ellenére a cég a múlt héten benyújtotta a hitelező csődeljárásban való képviseletre irányuló kérelmét.
A Ripple nem válaszolt azonnal a Decrypt kriptohírportál megkeresésére, hogy további megjegyzéseket fűzzön egy esetleges felvásárlási ügylethez, bár egy szóvivője a Reutersnek azt mondta, hogy a vállalat „aktívan keresi az M&A lehetőségeket a vállalat stratégiai skálázása érdekében”.
A Ripple-t januárban 15 milliárd dollárra értékelték, miután 2019 decemberében visszavásárolta a C sorozatú tőkeemelésből származó részvényeit.
A vállalat júliusi jelentése szerint az áprilistól júniusig terjedő időszakban 408 millió dollár értékben adott el XRP-t – jóval többet, mint az előző negyedévben eladott 273,27 millió dollár.
Forrás: Decrypt

Olvastad már? A Coinbase a stake-re fogadott az Ethereum merge-je előtt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!