A Neuberger Berman, a 400 milliárd dolláros alap bitcoinba fektet

-

A vállalat közölte, hogy az árucikk-alapjának legfeljebb 5%-át lehet mostantól bitcoin-termékekbe fektetni.
A több mint 402 milliárd dollárnyi pénzt menedzselő Neuberger Berman vagyonkezelő vállalat 164 millió dolláros Commodity Strategy Fund alapjának legfeljebb 5%-át bitcoin-termékekbe, például határidős szerződésekbe és kanadai bitcoin ETF-be történő befektetésre különítette el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott szabályozói bejelentésben a 82 éves cég közölte, hogy az új szabály „azonnal hatályba lép”, és lehetővé teszi a Neuberger Berman Commodity Strategy Fund számára, hogy az árupiaci alapjából származó 8,2 millió dollárt bitcoin-termékekbe fektesse, akár közvetlenül, akár egy „teljes tulajdonú leányvállalaton” keresztül, ahogyan azt más határidős ügyletek esetében is teszi.
Az Egyesült Államokban a Neuberger határidős ügyletek kereskedése a CFTC által szabályozott tőzsdéken, például a chicagói árutőzsdén fog zajlani.
A kanadai bitcoin ETF-ekkel való kereskedés választása az ETF-ek hiányát tükrözi az USA-ban.
A pénteki bejelentés módosította a részvényesek között korábban, augusztus 11-én közzétett bejelentést.
Az eredeti bejelentésben az alap zöld utat kapott az Ethereum-származékos ügyletekbe való befektetésre is, bár a pénteki, kizárólag bitcoinra vonatkozó módosításból kimaradt az Ethereum minden említése.
A Neuberger csatlakozott a kriptóba beszálló vezető vagyonkezelők sorához. Idén áprilisban a Morgan Stanley bejelentette, hogy több alapja a teljes vagyonának akár 25%-át is bitcoin határidős kötésekbe és a Grayscale Bitcoin Trustba fektetheti.
Hasonlóképpen, a Goldman Sachs bejelentette, hogy tervezi, Ethereum határidős ügyletekkel fog kereskedni, a már meglévő bitcoin határidős ügyletei mellett.
A kisebb vagyonkezelő szervezetek már most is jelentős mennyiségű kriptót tartanak.

A Goldman Sachs jelentése kiemelte, hogy az általa világszerte megkérdezett 150 családi iroda 15%-a már most is tart kriptót. Ez a szám az amerikai válaszadók esetében 25%.
Bár a bitcoin történelmi emelkedése lehűlt az elmúlt hónapokban, a piac lassan magához tér, újabb magán- és intézményi érdeklődésre tartva számot.

Olvastad már?  A Bitcoin létrehozása – ingyenes ekönyv a Bitcoin mögötti technológiáról

Forrás:  decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez nem néz ki jól a Bitcoin Hodlerek, figyelmeztet Peter Schiff

Schiff egy pszichológiai vonalat mutatott be, amelyet a Bitcoinnak fenn kell tartania, hogy elkerüljön egy hevesebb árkorrekciót. A Peter Schiff újabb verbális támadást hajtott végre az...

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!