A Netscape alkotója szerint a Web3 olyan, mint az internet felemelkedése

-

Marc Andreessen milliárdos technológiai vállalkozó szerint a Web3 és a blokklánc technológia jelenlegi elterjedése pont olyan, mint az internet az 1990-es évek végén.
Marc Andreessen milliárdos technológiai vállalkozóból lett kockázati tőkés szerint a Web3 és a mögötte álló blokklánc-technológia a korai internet felemelkedésére emlékezteti őt.

Andreessen, aki ma inkább a blokkláncra összpontosító Andreessen Horowitz (a16z) kockázatitőke-cég társalapítójaként ismert, eredetileg a Mosaic nevű, első széles körben használt webböngésző kifejlesztésével aratott sikert, majd megalapította a Netscape Navigatort, amely az 1990-es évek nagy részében uralta a böngészők piacát.
A Bankless podcastben Chris Dixon befektető mellett Andreessen elmondta, hogy a Web3 növekvő elfogadottsága és a fejlesztési láz meglepően hasonlónak tűnik ahhoz a rohamos aktivitáshoz, amely az ő korai éveit jellemezte a technológia területén.
Andreessen hangsúlyozta, hogy nem tétlenkedik az ilyen átfogó összehasonlításban, és hogy ez volt az első alkalom, hogy ilyen állítást tett:

„Ez az egyetlen alkalom, amikor azt mondtam, hogy ez [a Web3] olyan, mint az internet. Ha visszamegyünk az összes történelmi kijelentésemhez, el lehet képzelni, hogy a tapasztalataim alapján ezt már vagy 48-szor mondhattam volna. Soha nem tettem még ilyen összehasonlítást.”

„Soha nem mondtam ezt másfajta technológiáról, mert csak azt akartam, hogy az emberek tudják, nem venném félvállról ezt az összehasonlítást.”
Míg a blokklánc-technológia és a korai internet adoptálási útja közötti párhuzamot a kripto rajongói gyakran állították már fel (a kriptokritikusok bosszúságára), Andreessen frontvonalbeli tapasztalatai egyedülálló tekintélyt kölcsönöznek neki az ilyen kijelentések megtételéhez.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Hozzátette, hogy a jelenlegi Web3 tájkép a világ legokosabb embereit vonzza:

„A legegyszerűbben úgy lehet erről gondolkodni, hogy amikor van valami, aminek mozgalma van, aminek ilyen kollektív hatása van, és mozgalom áll mögötte, és a világ legokosabb emberei közül sokakat vonz, hogy dolgozzanak rajta, akkor alapvetően a kritikák máshogy játszódnak le, mint ahogy a kritikusok gondolják.”

A kriptóval és a digitális eszközökkel szemben megfogalmazott kritikák „hosszú listájával” szemben Andreessen azt mondta, hogy a Web3 vállalkozók ezeket a „problémákat” lehetőségként látják.
„A kritikusok hosszú listát készítenek az összes problémáról, de a zseniális mérnökök és vállalkozók elárasztják ezt a területet. Az történik, hogy a problémák listáját a lehetőségek listájának tekintik.”
„Olyan lenne, mintha lenne egy házprojekted, [ami] félresiklott, és kapnád ezeket a panaszokat, majd másnap megjelenne a világ összes legjobb építésze és építőmestere, hogy megjavítsák a házadat” – mondta. „Hirtelen a világ legjobb háza lett. Ez valóban megtörténhet.”
Andreessen szerint a Web3 az internet „hiányzó” láncszeme, amely bizalmat, szuverenitást és pénzügyi hasznosságot hoz az ökoszisztémába:

„Hiányzott […] a bizalom, a tekintély, az engedély. Hiányzott az a képesség, hogy megbízható kapcsolatokat létesítsünk az emberekkel, tranzakciókat bonyolítsunk le, pénzt küldjünk, pénzt tároljunk, és aztán minden más gazdasági megállapodás, amit a világ szeretne, [mint például] a kölcsönök, szerződések, biztosítások és ezek az összes többi dolog.”

A korábban az Instagramba és a Slackbe történő korai befektetéseiről ismert a16z először 2013-ban lépett be a kriptoiparba a Coinbase-be történő befektetésével, és azóta olyan jelentős kriptopénzzel kapcsolatos vállalkozásokat támogatott, mint a Polychain Capital, az OpenSea, a Solana, az Avalanche és a Yuga Labs.
Egy hete jelentette be negyedik kriptopénzalapjának elindítását 4,5 milliárd dollárral, amivel az Andreessen Horowitz által kriptovállalkozásokba fektetett tőke összege valamivel több mint 7,6 milliárd dollárra emelkedett.

A Chris Dixon ügyvezető partner által írt levél szerint az a16z azért indította el a legújabb alapot, hogy kihasználja a Web3 fejlesztés „aranykorszakának” nevezett időszakot.
Andressen a podcastot azzal a tömör magyarázattal zárta, hogy az a16z miért ömleszt ennyi pénzt az iparágba:

„Valójában el tudjuk képzelni, hogy az egész globális gazdaság a blokkláncon fog futni, úgy 30 vagy 50 év múlva.”

Olvastad már? Több kereskedőt vonzott az ETH/USD pár 2022 első negyedévében

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet. A Bitcoin (BTC) minden felezés után...

A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében. A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A...

A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.17.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama a 60.000 dolláros szint felett konszolidálódott, és nem tudta folytatni az emelkedő pályáját. Mégis, hamarosan kiderül, hogy a piac tovább húzódik-e...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!