A mozgóátlagok alapján július 15-re várják a BTC árpadlóját

-

Két mozgóátlag keresztezéséről van szó, ami azt bizonyíthatja, hogy a BTC árfolyammozgása befejezte a merülést.
A Bitcoin (BTC) még ebben a hónapban végleges jelzést fog adni arról, hogy elérte-e a makrogazdasági aljat, állapította meg egy elemző.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Július 6-án egy Twitter-szálban a népszerű kommentátor, Wolf a kulcsfontosságú mozgóátlag-adatokat szemlélte bizonyítékként arra, hogy a BTC lejtmenete nem fog folytatódni.

A kulcsfontosságú grafikonok kereszteződését a medvepiaci veszteségek végeként tartják számon

Továbbra is sokan attól félnek, hogy a BTC/USD 2020 negyedik negyedéve óta nem látott szinteket fog újra elérni. Egy egyszerű történelmi trend azonban most arra enged következtetni, hogy a pár már elérte a legutóbbi makromélypontjait.
A 3 napos chartot elemezve Wolf azt állította, hogy a 200MA-t keresztező 100 napos mozgóátlag (MA) árfolyampadló jelzésként fog működni – akárcsak a korábbi medvepiacokon.

„A negatív 3d MA100 július felére keresztezni fogja a pozitív 3d MA200-at, ami megerősítené, hogy elértük a padlót” – írta.

Konkrétan a két MA keresztezése július 15-én vagy július 15-ig – mindössze egy hét múlva – esedékes, ami után a jövőbeli pálya megerősítést nyerhet.
Amennyiben a BTC időközben elkerüli a nagyobb lejtmenetet, a 17.600 dollár marad a kriptopénz legújabb hosszú távú árfolyampontja.


A történelmi precedensek ellenére egy ilyen kimenetel mindazonáltal korántsem biztos. A július 15-i határidő előtt a kriptopiacoknak át kell vészelniük a folyamatban lévő makrogazdasági vihart, amely eddig mindenütt halálosnak bizonyult a kockázati eszközök számára.
Július 13-a különösen érdekes lesz a piaci szereplők számára, mivel ezen a napon teszik közzé az Egyesült Államokból a fogyasztói árindex (CPI) júniusi adatát.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, az infláció már 40 éves csúcson van, és a CPI-adatok 2022-ben következetesen emelkedő tendenciát mutattak.
Minél gyorsabb inflációs gyorsulás mutatkozik, annál valószínűbb a Federal Reserve reakciója, a monetáris szigorítás pedig közvetlen negatív hatással van a kockázati eszközök teljesítményére.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A mozgóátlagok ellenállást jelentenek

A BTC/USD eközben július 7-én, a cikk írásakor a 20.500 dollár körül mozgolódott, közeledve a heti csúcsokhoz.
Keith Alan elemző július 6-án egy saját Twitter-szálban különböző napi, heti és havi MA-kat jelölt meg, mint érdekes zónákat, ha a bitcoin képes lenne fenntartani a felfelé irányuló lendületet.
„A 21 DMA folyamatos elutasítása azt jelezné, hogy nincs elég bikás hangulat ahhoz, hogy feljebb nyomuljon az ár, ami a lefelé irányuló célpontokat helyezi a fókuszba” – magyarázta.
Megjegyezte azonban, hogy amennyiben ellenállás/támasz átfordulásra (R/S) kerülne sor, az 50 havi MA kerülne játékba, amelyet az alapvető 200 hetes MA követne. Ez a korábbi medvepiacokon kulcsfontosságú fókuszt képezett.


Július 7-én a 21 napos MA, az 50 hónapos MA és a 200 hetes MA rendre 20.300, 21.570 és 22.560 dolláron állt, a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint.

Olvastad már? Lengyelország a leginkább NFT-ellenes ország

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!