A Microsoft az Ethereum blokkláncának segítségével akar harcolni

-

A nagy szoftverfejlesztő új terve a kalózkodás elleni küzdelemben a blokklánc-technológia átláthatóságára támaszkodik.
A Windows operációs rendszer és az Office irodai csomag mindig is a legjobban szerepelt minden szoftverkalózkodási platformon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Így nem csoda, hogy a Microsoft, mindkét termék fejlesztője keményen dolgozik a kalózkodás elleni intézkedések kialakításán.
A Microsoft kutatási részlege által az Alibaba és a Carnegie Mellon Egyetem kutatóinak részvételével kiadott új tanulmányban a redmondi székhelyű szoftveróriás egy blokkláncalapú ösztönzőrendszert tanulmányozott a kalózkodás elleni kampányok megerősítésére.
Ahogy a kutatás címe, az „Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns” („Teljesen átlátható ösztönzőrendszer a kalózkodás elleni kampányokhoz”) is árulkodik róla, a Microsoft új rendszere a blokklánc-technológia átláthatósági aspektusára támaszkodik.
Az Ethereum blokkláncra épülő Argus célja, hogy bizalom nélküli ösztönzőmechanizmust biztosítson, miközben védi a kalózkodást bejelentők nyílt, anonim populációjától gyűjtött adatokat.
„Ezt egy elosztott rendszer problémájának tekintjük” – áll a tanulmányban – „A megvalósítás során egy sor elkerülhetetlen akadályt győzünk le, hogy a teljes átláthatóság ellenére is garantáljuk a biztonságot”.
Az Argus lehetővé teszi a kalóz tartalmak visszakövetését a forrásig egy megfelelő vízjeles algoritmus segítségével, amelyet a tanulmány részletesen ismertet.
A „szivárgás bizonyítékának” is nevezett, kiszivárgott tartalomról szóló minden egyes jelentés egy információelrejtési eljárást foglal magában.
Így az informátoron kívül senki más nem jelentheti ugyanazt a vízjeles másolatot anélkül, hogy ténylegesen birtokában lenne.
A rendszer az ösztönzőket csökkentő biztosítékokkal is rendelkezik, amelyek megakadályozzák, hogy az informátor ugyanazt a kiszivárgott tartalmat különböző álnevek alatt újra és újra jelentse.

„Az Argus biztonságával és gyakorlatiasságával reméljük, hogy a valódi kalózkodás elleni kampányok valóban hatékonyak lesznek, ha áttérünk egy teljesen átlátható ösztönző mechanizmusra” – áll a jelentésben.

Az Ethereum hálózati díjainak kérdését részletezve a tanulmány kifejtette, hogy a csapat több kriptográfiai műveletet optimalizált, „így a kalózkodás bejelentésének költségei a nyilvános Ethereum-hálózaton történő futtatáshoz körülbelül 14 ETH-tranzakció elküldésének egyenértékű költségére csökkennek, ami egyébként több ezer tranzakciónak felelne meg”.

A technológiai cégek világszerte egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szellemi tulajdon védelmére és a digitális kalózkodás elleni küzdelemre.
Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a Tech Mahindra, az indiai Mahindra Group konglomerátum IT-leányvállalata nemrégiben egy új blokklánc-alapú digitális szerződéseket és jogdíjplatformot indított az IBM Hyperledger Fabric protokollján a média- és szórakoztatóipar számára.

Olvastad már? A dark webesek ellenőrzik a piszkos bitcoinokat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!