Samson Mow, a BTCC tőzsde alapítója és a Blockstream jelenlegi pénzügyigazgatója az SFOX-szel folytatott párbeszéde során megosztotta gondolatait a bitcoin jelenlegi állapotáról és a folyamatosan fejlődő Lightning Network előnyeiről.

Bár a Blockstream számos projekttel próbálja megerősíteni a bitcoin hálózatát – ilyen például az érdekesen hangzó Műhold program –, amikor Mow-ot arról kérdezték, hogy mégis hogyan használja a kriptopénzt a való életben, a válasza meglepően rövid volt:

 „Nem használóm, helyette hitelkártyákat használok!” – mondta az kérdezőnek.

Mow azonban hangsúlyozta, hogy ne értsük félre kijelentését.

„Ezt már korábban is mondtam, és az emberek azt próbálták kihozni belőle, hogy utálom a bitcoint, de a bitcoin egyszerűen rosszul használható, mint fizetőeszköz. Sokkal inkább vagyontárolási és vagyonátadási eszköz.”

Elmagyarázta filozófiai nézeteit a bitcoinnal kapcsolatban, illetve hogy miként fog fejlődni a kriptopénz.

 „Általában úgy használjuk a dolgokat ahogy csak szeretnénk, ugye? Egy fémet használunk, az aranyat, vagyontárolásra és vagyonátadásra. Papírt használunk pénznek. De miért papírt használunk? Egyszerűen rossz: el lehet égetni vagy széttépni. De általában úgy használjuk a dolgokat ahogy csak akarjuk. Csak azért, mert a bitcoin lényegében információ, ezen nem tud változtatni.”

„A bitcoin élen jár ezekben a tényezőkben. Így van értelme ezt a bizonyos információt pénzként kezelnünk, ugyanis minden lehetséges módon jobb.”

Úgy hiszi, hogy egy gyors és hatékony tranzakciós hálózattal, mint a Lightning Network, valóban pénzzé válhat.

Mow hozzátette:

 „A Lightninggal fizetésekre is használhatod, és merőben megváltoztatja a bitcoin működését. Ha a Lightningon keresztül végzel utalást, akkor nem hitelezel, és a költségek szinte nullák. Így mindent megváltoztat.”

A Blockstream, amelynek Mow a stratégiai igazgatója is, egy Liquid nevű Lightning-kompatibilis oldalláncon dolgozik, amelynek célja, hogy csökkentse a tőzsdék közötti bitcoinutalások latenciáját.

Emellett tartalmaz egy eszközkiadási szolgáltatást is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzügyi eszközök, például fiat pénzek széles választékát tokenizálják, így azokat a csomópontok között lehet utalni, a bitcoin főláncának akadásaitól mentesen.

„Nem terveznél egy olyan fizetési rendszert, amelyen átlagosan tíz percbe is telhet egy tranzakció rendezése.” – mondta, majd hozzátette:

„Ezért akarják az emberek a Liquidet használni kétperces fizetésekre: egyperces blokkidők és nagyjából két perc egy fizetés rendezése.

Olvastad már? 1 milliárd XRP-t adakozik a Ripple az online tartalmak finanszírozásáért

Ha egy tőzsdére utalok, akkor tudni fogom, hogy ’oké egy percen belül vissza lesz igazolva az utalás és két perc múlva már rendeződik is’.”

Forrás: cryptoglobe.com

Kiemelt kép: BTC Keychain


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A Lightning Network „merőben megváltoztatja a bitcoin működését”

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hete, 5 napja telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.