A kriptopénzek szabályozása piaci egyenlőtlenségekhez vezethet

-

A francia központi bank kormányzója, François Villeroy de Galhau úgy nyilatkozott, az EU-nak el kell kerülnie, hogy túl későn próbálja meg szabályozni a kriptopiacot, de arra is ügyelni kell, hogy a szabályok ne legyenek összecsapva.

Ha a sietségben ellentmondásos törvényeket hoznak, az piaci problémákat idézhet elő. A bankár egy párizsi konferencián tartott előadást, amely a digitális pénzügyek témája köré szerveződött, és így Galhaunak fel kellett sorolni a jól ismert kifogásokat, hogy miért kell az államnak felügyelnie a kriptókat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ahogyan az már sokszor elhangzott, ha nem megfelelő az iparág szabályozása, akkor nem tudják megvédeni a fogyasztókat, és a pénzmosáshoz is új lehetőségeket kínálnak a hagyományos bankok módszerei mellett.

„Elképesztően oda kell figyelnünk arra, hogy megfelelő, következetes szabályozást hozzunk létre. De azt sem szabad hagyni, hogy elkéssünk a szabályozással. Ha elhibázzuk, akkor önkényes döntéseket idézhet elő ez az iparágban, hiszen a szereplők nem egyenlő feltételek mellett tudnának piacra lépni.”

Az EU 2020-ban fogadta el a kriptopiaci szabályozásról szóló beadványt, amely MICA néven került be a köztudatba. Ennek segítségével hoznák közös jogi keretrendszer alá a digitális eszközök kibocsátóit, kezelőit, és az iparág szolgáltatóit.

A várakozások szerint a törvény 2024-ben fog hatályba lépni, addig egyelőre csak annyit tudni, hogy az Európai Parlament és az Európai Tanács egyetértettek a jogszabály nyelvezetében, és a jelenlegi formájában megszavazták azt.

„Jelenleg nincs egységes európai szabályozás a kriptoeszközök tekintetében, amelyet minden országban hasonlóan alkalmaznak. A bankok viszont egyre nagyobb mértékben érdeklődnek a terület iránt, és ott tartunk, hogy a sokan már fontolóra vették az ilyen szolgáltatások elindítását. Ezt viszont csak a megfelelő biztonsági garanciát mellett lehet megtenni.”

Az EU fő értékpapír-felügyelete, az ESMA májusban figyelmeztetést adott ki a befektetők részére, hogy a növekvő infláció esetleg a kriptopénzek irányába terelheti az embereket.

Az EKB elnökhelyettese, Luis de Guindos is úgy nyilatkozott, hogy az eurózóna iflációja egyre szélesebb körben terjed, ráadásul a növekedés is lassul.

„Az idei harmadik és negyedik negyedévre további jelentős gazdasági lassulást várunk, és nem lehetetlen, hogy a növekedési ráta közel lesz a nullához.”


Olvastad már? A Walmart belép a metaverzumba

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC az Ethereumot értékpapírrá nyilvánítja?

A Metalaw elemző és jogi tanácsadó egy nemrégiben megjelent X-posztban egy jelentős történelmi eseményre hívja fel a figyelmet: a New York-i főügyész (NYAG) Letitia James...

What is crypto Magyar online casino: a szerencsejáték-platformok kiválasztásának sajátosságai

Vendégbejegyzés A megbízható és modern szerencsejáték-platform a szerencsejáték-szegmens sikerének egyik összetevője. Ahhoz, hogy nyereséggel játsszon és a legjobb lehetőséget válassza, ismerkedjen meg a what is crypto...

Uniswap (UNI) technikai elemzés 04.24.

Prémium Uniswap (UNI) Az Uniswap (UNI) egy magasabb időtávú valós értékű rést töltött ki a grafikonokon. A mély retracement azt jelentette, hogy a befektetők további veszteségektől tarthatnak. A...

75 kriptoipari cég kapott működési engedélyt Dél-Afrikában

Dél-Afrika Pénzügyi Felügyelete, az FSCA hétfőn bejelentette, hogy eddig 75 intézménynek adott ki működési engedélyt. Ezt az üzenetet azzal kapcsolatban közölték, hogy több cég valótlanságokat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!