A kereskedők többsége áresésre számít

-

A BTC április 23-án 40 000 dollár alatt konszolidálódott, mivel a piaci várakozások a további veszteségeknek kedveztek.

„Extrém félelem” kíséri a BTC 39 200 dollárig való süllyedését.

A piac adatai a BTC/USD medvehangulatát követték, miután a páros a pénteki Wall Street-i nyitáskor elérte a 39 200 dolláros szintet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A részvényekkel együtt csökkenő BTC most azzal a kilátással szembesült, hogy az ellenállás bebetonozódik a 40 000 dolláros határnál, a kereskedők pedig azt mutatták, hogy nem bíznak a rövid távú fellendülésben.
A Coinglass adatai megerősítették, hogy a finanszírozási ráták a származékos tőzsdéken határozottan negatívak voltak a hétvégén, ami arra utal, hogy a piaci szereplők többsége a shortolásra szavazott, mint nyereséges lehetőségre.
BTC finanszírozási ráták diagramja. Forrás: Coinglass

Filbfilb elemző, a Decentrader társalapítója számára a vételi és az eladási pozíciók aránya további aggodalomra adott okot.

„A BTC itt visszatért erre a kritikus szintre. Ennek elvesztése -> 36K dollár tűnik a következőnek” – tette hozzá Michaël van de Poppe egy friss Twitter-frissítésben a nap folyamán.

A BTC/USD a cikk írásakor 39 800 dollár körül állt, miután eddig elkerülte a nagy mozgást, hogy a vételi likviditást 38 000 dollár alá vigye. A kereskedők hideglelése eközben a hangulatmérőkben is visszaköszönt, a Crypto Fear & Greed Index szombaton ismét az „extrém félelem” zóna felé vette az irányt.

DXY ellenállást keresnek a BTC trendtöréshez

A bizalomhiány ellenére nem mindenki volt hajlandó feladni a BTC-be vetett hitét rövidtávon túl.
„Készüljünk fel a következő felfutásra. Történelmileg ez volt az egyik legjobb tartomány a BTC-vásárláshoz!” – érvelt a népszerű YouTuber Crypto Rover egy olyan grafikon mellett, amely a BTC árfolyamának alakulását az amerikai dollár erejével hasonlította össze.


Az amerikai dollár valutaindexe (DXY) jelenleg kétéves csúcsok közelében van, és egy fordulat történelmileg mindig is adott a BTC-nek üzemanyagot a hosszú távú csökkenő trendek megtöréséhez.

Olvastad már? A mémcoinok újra vissza akarnak térni a reflektorfénybe

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!