A Fidelity az SEC jóváhagyására lobbizott a Bitcoin ETF-ről szóló zárt ülésen

-

A Fidelity azzal érvel, hogy a Bitcoin-piacok már elérték az érettséget az SEC saját szabványai szerint.
A Fidelity Investments multinacionális pénzügyi szolgáltató cég nyomást gyakorolt az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyeletre, hogy hagyja jóvá a Bitcoin.alapú tőzsdén kereskedett alapját (EFT).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 8-án zártkörű találkozót tartottak a Fidelity Digital Assets elnöke, Tom Jessop, a cég hat vezetője és az SEC több tisztviselője között.
A pénzügyi vezetők számos okot sorakoztattak fel, amiért a szabályozónak jóvá kellene hagynia a befektetési terméket.
Ezek közé tartozik a digitális eszközök és a kapcsolódó termékek iránti megnövekedett kereslet, a hasonló alapok elterjedtsége más országokban, valamint a Bitcoin elfogadottságának növekedése.
A Fidelitynek a találkozón elhangzott, a Bitcoin-termék előnyeit felvázoló prezentációja szerint a globális fejlett piaci szabályozók Kanadában, Németországban, Svájcban és Svédországban jóváhagyták a Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett termékeket (ETP-ket).
Az SEC elnökének, Gary Genslernek a múlt hónapban tett megjegyzéseire reagálva a Fidelity elmondta, hogy szerintük nem szükséges szigorúan ragaszkodni az 1933-as törvényhez, amely lehetővé teszi a tőzsdék számára a termékek bevezetését, vagy csak a határidős termékek engedélyezését, mivel a piac már kiforrott.
Az 1933-as értékpapírtörvényt az 1929-es tőzsdekrachot követően fogadták el a befektetők védelme érdekében, a megtévesztő és csalárd tevékenységek elleni törvényekkel együtt.
A Fidelity úgy véli, hogy ezek a törvények túl szigorúak, és a piacok ma már átláthatóbbak és megalapozottabbak.

„Úgy véljük, hogy a Bitcoin futures alapú termékek nem számítanak szükséges átmeneti lépésnek a Bitcoin ETP előtt; a cégeknek képesnek kell lenniük arra, hogy kielégítsék a Bitcoin közvetlen kitettségére vonatkozó befektetői igényt […] ETP-ken keresztül, mivel a Bitcoin-piac megérett és képes támogatni azokat.”

Azzal is érvelt, hogy a piac már elérte a „jelentős méretet”, és az SEC saját szabványai szerint mély likviditással rendelkezik.
A Fidelity 2021 márciusában nyújtotta be a Wise Origin Bitcoin Trust nevű tőzsdén kereskedett Bitcoin-termék-javaslatát, és azóta több mint 20 hasonló kérelmet nyújtottak be más cégek, a szabályozó azonban továbbra is halogatja a dolgot.
A Bitwise Bitcoin Strategy ETF a legutóbbi, amely a szeptember 14-i bejelentést követően került az SEC egyre hosszabbra nyúló kérelmezési listájára.
A Fidelity Digital Assets a szabályozási bürokrácia ellenére tovább bővíti tevékenységét. A Bloomberg szerint a cég azt tervezi, hogy az év végéig akár 70%-kal is növeli kriptoeszközökkel foglalkozó alkalmazottainak számát.
Az SEC a maga letargikus tempójában halad, miután a Fidelityvel való találkozóval egy napon a VanEck által javasolt Bitcoin Trust ETF-fel kapcsolatos döntést idén harmadszor is elhalasztotta, és annak időpontját november 14-ig tolta ki.

Olvastad már? Az Interactive Brokers bevezette a kriptokereskedelmet az amerikai lakosok számára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!