A fél piac nevet rajta, szinte mindig rossz befektetési tippeket ad

-

A Mad Money műsorvezetője, Jim Cramer ismét megváltoztatta a kriptóval kapcsolatos véleményét – most azt jósolja, hogy a teljes piaci tőke 1 billió dollár alá fog zuhanni, mivel „nincs valódi értéke”.
Tekintettel eddigi teljesítményére, a kriptoközösségben néhányan úgy vélik, hogy a piac alja már elérkezett, miután a CNBC műsorvezetője, Jim Cramer azt mondta, hogy „nincs valódi érték a kriptóban”, és azt jósolta, hogy a piac tovább fog zuhanni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Cramer arról ismert, hogy a CNBC Őrült Pénz című műsorának házigazdájaként rendszeresen megosztja befektetési szaktudását a nézőkkel, de a kriptoközösségben amiatt is hírnevet szerzett magának arról, hogy olyan részvény- és kriptótippeket ad, amelyek általában tévesen vagy a jóslatának teljes ellenkezőjével végződnek.
Jóslatai, valamint a kriptóval való, újra és újra felbukkanó gyűlölet-szerelem viszonya az elmúlt néhány évben népszerű mém lett a közösség körében.


A CNBC Squawk Box című műsorának keddi szegmensében Cramer a különböző eszközosztályok 2022-es medvés teljesítményét kommentálta.
Kijelentette, hogy a jelenlegi szektor, ami jelenleg „a legjobban érdekli”, a kriptó, mivel úgy csapott le rá, mint ami lényegében értéktelen, miközben további vérengzést jósolt előre:

„Tényleg úgy tűnik, hogy a kriptó összeomlik. 3 billió dollárról 1 billió dollárra csökkent. Miért állna meg 1 billió dollárnál? Nincs valódi értéke.”

„Hány céget tud Sam Bankman-Fried megmenteni?” – tette hozzá.
A megjegyzések szöges ellentétben állnak az alig két hónappal korábbiakkal, amikor Cramer lelkesen kijelentette, hogy „hisz” az etherben (ETH), és „könnyen lehet 35-40%-os” megtérülést elérni a közeljövőben.
Ez a jóslat akkor történt, amikor az ETH ára nagyjából 3000 dollár volt, és az árfolyam azóta 62%-ot esett.


A szegmens során Cramer rátért a non-fungible tokenekre (NFT-k) is, mivel megkérdőjelezte, hogy mennyi pénzt szórnak egy ilyen „szörnyű” eszközosztályra:

„Az NFT-k, úgy értem, megnézed ezeket a cégeket, amelyekről soha nem hallottál, és egy hétvége alatt berobbantak, és azt mondod magadban, szent tehén, 600 millió dollár megy csak úgy le a lefolyón. […] Micsoda szörnyű eszköz. NFT-ket adtak el neked. Kitalálták.”

Cramer tippjeire válaszul a Twitteren olyan felhasználói fiókok csíráztak ki, mint például az Inverse Cramer ETF, amely „Jim Cramer részvényajánlásait osztja meg, hogy te az ellenkezőjét tehesd”.
A profil eddig 62.800 követőre tett szert, és nemrég megfigyelte, hogy a Ford és a Nike részvényeinek árfolyama 25%-kal, illetve 7%-kal esett egyenként, mióta Cramer a megvásárlásukat ajánlotta.

Cramer először még 2020 decemberében vásárolt Bitcoint (BTC). A tavaly júniusi medvepiac idején kijelentette, hogy eladta az összes BTC-jét, mondván, hogy az árfolyam „strukturális okok miatt nem megy felfelé”.
Négy hónappal később a BTC ára minden idők legmagasabb, nagyjából 69.000 dolláros szintjére ugrott.
Egy másik figyelemre méltó tipp 2021 augusztusában történt, amikor Cramer a Coinbase COIN részvényének megvásárlását javasolta, mivel az „olcsó”, nagyjából 248 dolláros áron futott.


A cikk írásakor a COIN árfolyama 55,41 dolláron áll a Yahoo Finance szerint.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!