A csökkenő árat a bányászok is megérzik

-

A tavaly novemberi rekordárról a bitcoin árfolyama 70%-kal húzódott vissza. Ekkora csökkenést pedig a bányászok is megéreznek, persze az általuk használt gépektől függő mértékben.
A hashráta viszont a jövedelmezőség ellenére sem csökkent számottevően, a 261 EH/s értékről a lényegesen szerényebb csökkenést jelentő 180 EH/s értékig esett.
A következő, pár nap múlva várható nehézségi igazítás során pedig a becslések során a bányászati nehézség növekedni fog, valószínűleg 0,3%-kal.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Alacsonyabb ár, kevesebb nyereség

A hálózati hashráta erőssége nem nagyon csökken, dacára a kisebb jövedelmezőségnek. Az előző hónapban az árfolyam nagyot esett, a heti átlagos hashráta viszont 212 EH/s körül alakult az elmúlt hét napban.
Június 18-án a BTC ára a tőzsdéken érintette a 17500 dolláros szintet, de hamar visszakerült a 19-21 ezer dolláros zónába. Ha valaki egy 110 TH/s teljesítményű géppel bányászik, és 0,12 dolláros kilowattóránkénti árral számol, akkor napi 4,63 dolláros bevételhez juthatott május végén.

Ugyanez a gép most már negyed dollár veszteséget termelne naponta. A legtöbb nagy bányász persze sokkal olcsóbb áramot használ, nem 12 centet fizet érte, így a jövedelmezőségük is más.

A poolok száma is csökken

Egy hónapja a Foundry USA számított a vezető bányászpoolnak, 42,79 EH/s teljesítménnyel. Mára ezt 44,28-ra növelték, második helyen az Antpool következik utánuk, 33,92 EH/s teljesítménnyel, a dobogó harmadik helyén pedig az F2Poolt találjuk, akik 29,68 EH/s kapacitással rendelkeznek.
Ahogy lenni szokott, teljesen ismeretlen forrásból is érkezik hashráta, jelenleg nagyjából 3,3 EH/s mértékű.
Május végén 14 ismert pool működött a hálózaton, ma viszont csak 11-et látunk ezek közül. Három nap múlva pedig várható a következő nehézségi igazítás, amely során a bányászat 0,3%-kal nehezedik majd.
A csökkenő árfolyammal így egyre kevesebb bányász tud nyereségesen működni, főleg, ha viszonylag drágán kapják az elektromosságot.

Olvastad már? „Hosszú medve piac” vár a bitcoinra egy BTC-kereskedő szerint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés. A Bitcoin (BTC) a medve piaci...

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!