A Coinbase-nél 2012 óta elérhető a bitcoin

-

Az amerikai székhelyű tőzsde magántulajdonban lévő és tőzsdén jegyzett cégeknek kínál tanácsadói és egyéb  jellegű szolgáltatásokat.

A Coinbase amerikai kriptotőzsde felfedte, hogy a bitcoin és egyéb kriptovaluták a vállalat 2012-es alapítása óta kulcsfontosságú részét képezik tartalékainak.

Főként vállalati szereplőknek címzett közleményben bemutatta saját tapasztalatait a vállalati kriptopozíciók kezelésében.
Meggyőződésük, hogy tapasztalatuk szilárd alapot biztosít ahhoz, hogy más magán- és tőzsdén jegyzett vállalatoknak is tanácsot adjanak leendő befektetéseik kezelését illetően
Egy nemrég közzétett, vállalati pénzügyi  Coinbase-Institutional-Corporate-Treasury-FAQ-ban a tőzsde alapos áttekintést nyújt a befektetési, számviteli és adóügyi szabályzásokról, amelyeket a vállalatoknak figyelembe kell venniük, ha vagyonuk egy részét kriptoeszközökbe kívánják fektetni.
A GYIK egyúttal általános forrásként is szolgál, ugyanis minden, kriptóval kapcsolatos szabályozási, auditálási, technikai és befektetési kérdést lefed vállalkozásgazdasági szempontból.
A tőzsde természetesen saját szolgáltatásait is felkínálja az érdeklődő vállalatok számára, mint kereskedés-végrehajtó, tanácsadó, és letétkezelő partner.
Ezenfelül a dokumentum áttekintést nyújt a bitcoin történelmi teljesítményéről, bemutatva annak kedvező szempontjait és eredményeit más pénzügyi eszközökkel, például az arannyal és az S&P 500-zal szemben.

„A bitcoin erős teljesítménye kompenzálta a befektetőket volatilitása miatt.” – jegyezte meg a tőzsde.

A Coinbase szerint az eszköz éves görgetett Sharpe-mutatója – amely azt mondja meg, hogy a megtérüléshez viszonyítva mennyire kockázatos egy adott eszköz – 1,52 volt az elmúlt öt évben, beleszámítva a 2018-as csökkenő trendet is.
A kriptovalutákba – nevezetesen a bitcoinba – történő vállalati befektetések az elmúlt hetekben többször címlapra kerültek, leginkább a Tesla 1,5 milliárd dolláros befektetése miatt, amely pletykák szerint egymilliárd dolláros profitot eredményezett a társaság számára.

A váratlan történések ellenére az elemzők úgy látják, hogy bár a Tesla lépése tovább gyűrűzhet a vállalati szektoron, jelenleg a nyilvános cégek kevesebb mint 5%-a döntene a befektetés mellett, az egyértelmű szabályozási rendszer hiánya miatt.

Olvastad már? A Brave saját dex aggregátort épít

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Legfrissebb bejegyzéseink

A Tether integrálja az USDT stablecoint a Telegram hálózatába

A Tether, a legnagyobb stablecoin kibocsátó cég bejelentette, hogy a dollárhoz kötött USDT-t bevezette a Telegram Open Network (TON) hálózaton. Ez a lépés zökkenőmentessé teszi...

A közelgő altcoin növekedés – Mit kell tudni az altcoin szezonról

Vendégbejegyzés A kriptopiac izgalmas szakaszba lép, amelyet a kevésbé ismert altcoinok jelentős növekedése jellemez. A bikafutás kibontakozásával létfontosságúvá válik ezen emelkedő coinok dinamikájának megértése. Ez a cikk alapvető...

Az Ethereum emelkedő árai jelzik a közelgő altcoin szezont

A kriptopénzpiac hivatalosan is egy makro bikapiacon van, amely 2025 közepéig fog tartani, a történelmi eredmények alapján minden egyes Bitcoin (BTC) feleződés utáni időszakban. A folyamat...

Az elemző kifejtette, miért van kilátásban a Bitcoin 50.000 dollárra való esése

Cheeky Crypto elemző nemrég megosztott egy Bitcoin árfolyam előrejelzést, ami nem biztos, hogy az, amit mindenki szeretne hallani. Elmondása szerint a grafikonok rövid távon medvés felállást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!