A Coinbase CEO-ja szerint Musk Twitter-felvásárlásával a szólásszabadság győzött

-

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong dicsérte Musk Twitter-vásárlását, a közösségimédia-platformon tapasztalható „nagyon veszélyes” cenzúrázási tendenciára hivatkozva.
A milliárdos Tesla-vezérigazgató, Elon Musk a Twitter közelgő felvásárlása közepette a szólásszabadságot helyezte előtérbe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Most az egyik legnagyobb kriptotőzsde vezérigazgatójának támogatására talált.

„Elon Twitter-megvásárlása nagy győzelem a szólásszabadság számára, és valószínűleg jobban megváltoztatja a világ pályáját, mint azt a legtöbben gondolnák” – tweetelte tegnap a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong.

„A Twitter sok szempontból a média és a kultúra előretörése, és a cenzúra tekintetében nagyon veszélyes irányba tendált”.

Musk Twitter-átvétele

Hetekig tartó huzavona után a Twitter elfogadta Musk 44 milliárd dolláros ajánlatát a vállalat átvételére.
A saga azzal kezdődött, hogy a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója először április 4-én szerzett egy 9,2%-os részesedést a közösségimédia-platformban.
Egy nappal később Parag Agrawal, a Twitter vezérigazgatója bejelentette, hogy Musk csatlakozik a Twitter igazgatótanácsához.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Április 9-én Musk arról tájékoztatta a Twittert, hogy valójában nem csatlakozik az igazgatótanácshoz.
Majd alig öt nappal később hivatalos ajánlatot tett a vállalat megvásárlására 43 milliárd dollárért, és a következőket tweetelte:

„A Twitter rendkívüli potenciállal rendelkezik. Én felszabadítom”.

Indokai a cég teljes megvásárlására a cenzúra, a burjánzó spam botok eltávolítása, a szerkesztés gomb bevezetése és a Twitter kódjának nyílt forráskódúvá tétele körüli aggodalmakból erednek.
Mindezek elérése azonban „fordulatos munka” lesz – tette hozzá a Coinbase vezérigazgatója egy mai szálban.


De felajánlotta Musknak, hogy „támasztékot ad a kivitelezéshez és a kihívás olyan módon történő felvállalásához, amire a legtöbb ember még csak gondolni sem tudna”.
„Remélhetőleg a Twittert idővel decentralizált protokollá lehet alakítani” – mondta Armstrong.

A Bluesky, a Twitter által támogatott projekt, amely a Twitter korábbi vezérigazgatója Jack Dorsey által kezdeményezett „nyílt és decentralizált szabványt hoz létre a közösségi média számára”, mindeközben bejelentette, hogy őket nem érinti a közösségimédia-óriás Musk általi megvásárlása.

Olvastad már? GemTRX – Hogyan tökéletesítette egy hatalmas technológiai vállalat a felhőbányászatot?

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Mega Dice új dobása: elindult a DICE érme előértékesítése a Solana-n

Vendégbejegyzés A Mega Dice kriptokaszinó már több mint 439.000 dollárt gyűjtött a Solana-n tanyázó DICE érme ICO-ján, ráadásul napi jutalmakkal és egy játékosított hűségprogrammal is csábítja...

A Tether integrálja az USDT stablecoint a Telegram hálózatába

A Tether, a legnagyobb stablecoin kibocsátó cég bejelentette, hogy a dollárhoz kötött USDT-t bevezette a Telegram Open Network (TON) hálózaton. Ez a lépés zökkenőmentessé teszi...

A közelgő altcoin növekedés – Mit kell tudni az altcoin szezonról

Vendégbejegyzés A kriptopiac izgalmas szakaszba lép, amelyet a kevésbé ismert altcoinok jelentős növekedése jellemez. A bikafutás kibontakozásával létfontosságúvá válik ezen emelkedő coinok dinamikájának megértése. Ez a cikk alapvető...

Az Ethereum emelkedő árai jelzik a közelgő altcoin szezont

A kriptopénzpiac hivatalosan is egy makro bikapiacon van, amely 2025 közepéig fog tartani, a történelmi eredmények alapján minden egyes Bitcoin (BTC) feleződés utáni időszakban. A folyamat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!