A brazil rendőrség 33 millió dollárt foglalt le az Operation Exchange nyomozás során

-

Brazília elindította az Operation Exchange nevű műveletet, amely olyan helyi kriptotőzsdéket vizsgál, amelyek segítettek a bűnözőknek a pénzmosásban.
A brazil rendőrség 172 millió brazil reált (33 millió dollár) foglalt le egy pénzmosás elleni akcióban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „Operation Exchange” elnevezésű csalási akció hat házkutatási parancsra terjedt ki Sao Paulo Diadema településén és magában a fővárosban – derült ki a rendőrség július 22-i közleményéből.
A nyomozás még folyamatban van, de a rendőrség azt állítja, hogy számos kriptopénzváltó segített a bandáknak a pénzmosásban.
A rendőrség 17 kamu céget talált, amelyeket bűnözők hoztak létre, hogy kriptotőzsdéken keresztül pénzt mossanak. A pénzmosás után a bűnözők azt tervezték, hogy a pénzeket offshore számlákra küldik.
Öt hónap alatt az egyik kriptotőzsde hat fiktív cégtől 1,93 millió dollárt mosott tisztára – közölte a rendőrség –, nyolc másik cég pedig 2,9 millió dollárnyi kriptót kapott.
A kriptotőzsdék nem ellenőrizték ezeknek a pénzeknek az eredetét vagy a cégek valódiságát, mondta a rendőrség.
A bíróságok lefoglalták ezeknek a cégeknek és két, a nyomozással kapcsolatban álló személynek a vagyonát.
A hónap elején a brazil rendőrség lezárta a „Daemon hadműveletet”, egy legalább 1,5 milliárd brazil reál (kb. 300 millió dollár) állítólagos sikkasztása miatt indított nyomozást, amelynek 7000 áldozata volt.
A rendőrség letartóztatta Cláudio Oliveirát, akit az országban inkább „Bitcoin-királyként” ismernek, és aki a Bitcoin Banco Group nevű letétkezelő céget vezette, amely rendkívüli nyereséget ígért mindazoknak, akik rábízták a cégre a pénzüket.

A cég azonban azt állította, hogy 2019 végén 7000 bitcoint veszített el. A rendőrség szerint ez is a rendszer része volt.
A brazil rendőrségnek három évébe telt, mire befejezte a Daemon-műveletet. Az Operation Exchange azonban még csak most kezdődött.

Olvastad már? Bitcoin-alapot regisztrálna az SEC-nél egy 10 milliárd dolláros vagyonkezelő

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Egyre kevesebb a bitcoin a piacon, régi címek is mozgolódni kezdtek

Egy új jelentés szerint a bitcoin iránti igény nagymértékben meg fogja haladni a kínálatot, minden eddiginél komolyabb felugrást eredményezve. A CryptoQuant úgy fogalmazott, hogy az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!