A Blizzard egyelőre nemet mondott az NFT-re

-

A Blizzard Entertainment elnöke, Mike Ybarra gyorsan megcáfolta azokat a feltételezéseket, hogy a World of Warcraftot és Diablót kiadó stúdió a közeljövőben tőkét akar kovácsolni a felfutóban lévő NFT-iparágból.
„Senki sem csinál nálunk NFT-ket” – tweetelte a hétvégén, válaszul Andy Robinson videojáték-újságírónak, aki szerint „a Blizzard érdeklődést mutat az NFT-k és a ‘play to earn’ játékok iránt”.


A Robinson által említett közvélemény-kutatást a brit YouGov piackutató cég készítette, és a Blizzard rajongóit kérdezte arról, hogy mit gondolnak több újonnan megjelenő technológiáról, köztük a virtuális valóságról, a videojáték-előfizetési szolgáltatásokról, a platformok közötti játékról és a metaverzumról.
Bár Ybarra megjegyzései úgy tűnik, hogy bezárják az ajtót a Blizzard játékaiban megjelenő NFT-k előtt, a tágabb kép még mindig hagy némi mozgásteret az eltérő értelmezésre.
A Blizzard Entertainment anyavállalata, az Activision Blizzard jelenleg azon van, hogy a Microsoft felvásárolja a vállalatot egy 68,7 milliárd dolláros üzlet keretében, amely várhatóan jövőre zárul le.
A felvásárlás célja? A Microsoft közleménye szerint „a metaverzum építőköveinek biztosítása”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Játék és NFT-k

A játékosok megosztottak az NFT-kkel kapcsolatban, mivel a játékon belüli monetizáció gyakran tisztességtelen pay-to-win rendszereket és idegesítő mikro-tranzakciókat idéz elő.
A kriptók környezeti hatása is nagy aggodalomra ad okot a játékosok körében, ami talán változhat, ha az Ethereum – a legtöbb NFT-nek otthont adó hálózat – még idén egy környezetbarátabb proof-of-stake (PoS) rendszerre nem vált át.

Néhány játékstúdió mégis próbálkozik

Az Ubisoft a Tezos blokkláncot használta fel, hogy NFT-ket vigyen be a legutóbbi Ghost Recon kiadásába.
A múlt hónapban a francia vállalat befektetett egy blokklánc-alapú, Cross The Ages nevű gyűjtögetős kártyajátékba.
A Ubisoft is virtuális parcellát szerzett a Pixowl Ethereum-alapú metaverzumában, a The Sandboxban, ahogy a Final Fantasy készítője, a Square Enix is.

A Grand Theft Auto kiadója, a Take-Two óvatosan optimista az NFT-k videojátékokban rejlő ígéreteivel kapcsolatban.

Olvastad már? Hamarosan indul a VizslaSwap – az első magyar decentralizált tőzsde

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: Adam

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Thaiföld betiltja az engedély nélkül működő kriptovaluta platformokat

A thaiföldi hatóságok az online bűnözés elleni küzdelem fokozása érdekében kemény lépésekre szánták el magukat, betiltják a nem engedélyezett kriptoplatformokat, a tőzsdéket, letétkezelőket, kriptoipari szolgáltatókat. A...

A bitcoin ismét hegymenetbe fordult, de a kockázatok nem tűntek el

A BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF-je, amely az IBIT ticker alatt jegyeznek a tőzsdék, 69 napja folyamatosan tőkebeáramlást tapasztal. Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője szerint...

A Mega Dice új dobása: elindult a DICE érme előértékesítése a Solana-n

Vendégbejegyzés A Mega Dice kriptokaszinó már több mint 439.000 dollárt gyűjtött a Solana-n tanyázó DICE érme ICO-ján, ráadásul napi jutalmakkal és egy játékosított hűségprogrammal is csábítja...

A Tether integrálja az USDT stablecoint a Telegram hálózatába

A Tether, a legnagyobb stablecoin kibocsátó cég bejelentette, hogy a dollárhoz kötött USDT-t bevezette a Telegram Open Network (TON) hálózaton. Ez a lépés zökkenőmentessé teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!