A Bitcoint sosem hekkelték meg, ellentétben az USA Államkincstárával

-

A Blockfolio arra jutott, hogy jelenleg a Bitcoin megbízhatóbb, mint az Egyesült Államok kincstára.

A hétvégén feltörték az Államok Pénzügyminisztériumának a szervereit, a kriptoközösség hamar reagált a hírekre.

A Reuters információi szerint egy különösen hozzáértő hekkercsoport követte el a támadást, amelyért egy külföldi kormányzat a felelős.
A nyomozásban résztvevő források szerint a jelek eddig Oroszországra utalnak. Az Államkincstár rendszere mellett a Nemzeti Hírközlési Hivatal, és a Kereskedelmi Minisztérium is terítékre került.
Alig egy hónappal ezelőtt Trump elnök menesztette a Belbiztonsági Hivatal kiberbiztonsági vezetőjét, Chris Krebs-et.
A Reuters azt állítja, hogy a Microsoft Office webes szolgáltatásain keresztül hónapok óta megfigyelték a Hírközlési Hivatal levelezését. Vélhetően további ügynökségek is kompromittálódtak, de ezekről egyelőre nem érkezett hír.
A kriptoközösség kihasználta a lehetőséget, hogy a világ legerősebb ügynökségi hálózatainak a feltörése kapcsán rávilágítson a Bitcoin előnyeire.
Anthony Pompliano Twitteren elmondta, hogy a Bitcoin „sosem volt meghekkelve”, a Kraken vezetője, Dan Held szerint pedig „soha nem is lesz”.
A Blockfolio inkább kiberbiztonsági oldalról közelítette meg a kérdést, és úgy fogalmazott, az ügynökségek titkosítási protokolljai esetleg idejétmúltak lehetnek, ellentétben a BTC által is használt SHA265-tal.

Azt nem tudni, hogy a betörés lopással is társult-e. Egyelőre úgy néz ki, hogy mindössze az információk kerültek illetéktelen kezekbe, és csak azok, amelyek az adott email-rendszerben is bent voltak.
https://twitter.com/blockfolio/status/1338224102998466564?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1338224102998466564%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbitcoin-never-gets-hacked-crypto-players-respond-to-us-treasury-breach
Taylor Monahan, a MyCrypto alapítója summázta a legprovokatívabban a dolgot, arra utalva, hogy 2020-ban a pénzelit több dollárt teremtett a semmiből, mint az ország eddigi teljes történelme alatt összesen.

„Ne viccelődjünk már. Az Államkincstár már régóta meg van hekkelve, belsősök által.”

Olvastad már? Megváltozott a 2017 előtt még bitcoinkritikus CNBC-műsorvezető véleménye

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!