A bitcoin tovább növekedhet – a hashráta alapján új csúcs vár

-

Max Kaiser kriptográfiai kommentátor azt állítja, a BTC csak egyetlen irányba mozdul, mégpedig felfelé. Véleménye a BTC-hálózat hashrátájának növekvő erején alapszik.

Fényes jövő áll a bitcoin előtt

A Bitinfocharts szerint a hashrátán belül új mindenkori magaslatokat ért el a bitcoin az elmúlt napokban. A hashráta leegyszerűsítve a hálózat biztonságát mutatja, és azt méri, hogy a bányászok mennyire igyekeznek a annak biztonságát biztosítani.
A bányászok összedolgozva megteremtik a hálózat biztonságát. Ha valaki megpróbálná támadni a BTC-t, hozzávetőlegesen azonos teljesítményre van szüksége, amelyet ezt követően folyamatosan fenn kell tartania a hamis blokkláncának létrehozásához.
Minél magasabb a hashráta, annál nehezebb egy ilyen hálózatot támadni, ugyanis a támadónak erősebbnek kell lennie, mint a hálózat teljes egészének. Max Kaiser szerint épp ezért a hashráta kritikusan mutatja, hogy a BTC milyen jól teljesít.

A BTC ára utoléri a hashrátát

Kaiser szerint a hashráta bizonyíték arra, hogy a jövőben milyen ármozgások várhatók. Ha megfigyeljük az előző medve piacot, és az ebből fakadó korrelációt az ár és a hashráta között, úgy tűnik, hogy a hashráta valóban szorosan korrelál az árral.

A folytonos kék vonal a hashrátát jelzi, a megszakított pedig a BTC árát. A 2014-től 2015-ig tartó medve piacon látni, hogy kissé lelassult a hashráta növekedése. A medve piac alatt ez a mutató azonban valóban nem csökkent, és a tendencia ezt követő fordulatával a hashráta felfelé irányult.
A medve piac végén, a 2015/16-os időszakban a hashráta körülbelül 1 Eh/s (Exahash/másodperc) volt. Egy éven belül a hálózati teljesítmény mutatója hatszorosára nőtt, és az ár következésképpen egy bitcoinért 20 000 dollárra emelkedett.

A bitcoin manapság

Ha megfigyeljük az elmúlt két év adatait, egyértelmű, hogy a medve piacon a hashráta viszonylag folyamatosan növekedett, és csak a kapituláció hozott jelentősebb csökkenést, amely azt jelentette, hogy néhány bányász leállította gépeit. A trend megfordulása óta azonban láttuk, hogy a hashráta rakétasebességgel növekedett.

A hashráta szinte állandóan növekszik, jelezve, hogy a hálózat működésében egyre többen vesznek részt, és növekszik a teljesítmény. Ez jelenleg 80 Eh/s-ot jelent. Itt látható az a közvetlen korreláció az árral, amely nyilvánvalóvá vált az elmúlt hónapokban.
A medve piac során a hashráta gyakran az ártól eltérően viselkedett. Most azonban viszonylag pontosan követi az ár változását.

A hashráta egyértelműen bizonyítja a BTC iránti bizalmat, hisz az emberek és vállalatok bányászati berendezésekbe fektetnek be.
Az egyre növekvő tendencia egyszerűen azt jelzi, hogy sokat várunk el a BTC-től – Max Kaisernek tehát igaza lehet. A hashrátára nehéz rövid és közép távú mozgások mutatójaként gondolni.

Olvastad már? A venezuelai kriptohelyzet egyre inkább fokozódik

Hosszú távon ez azonban egyértelmű bika tendenciát jelez. A BTC iránti érdeklődés és a hálózat üzemeltetésében való részvétel továbbra is növekszik, és az árak csökkenése sem jelentett jelentős problémát. Jelen pillanatban az várható, hogy az ár utoléri a hashrátát.
Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Uniswap (UNI) technikai elemzés 04.24.

Prémium Uniswap (UNI) Az Uniswap (UNI) egy magasabb időtávú valós értékű rést töltött ki a grafikonokon. A mély retracement azt jelentette, hogy a befektetők további veszteségektől tarthatnak. A...

75 kriptoipari cég kapott működési engedélyt Dél-Afrikában

Dél-Afrika Pénzügyi Felügyelete, az FSCA hétfőn bejelentette, hogy eddig 75 intézménynek adott ki működési engedélyt. Ezt az üzenetet azzal kapcsolatban közölték, hogy több cég valótlanságokat...

A Binance tőzsdét perbe fogták Kanadában

Annak ellenére, hogy a Binance 2023 májusában bejelentette távozását Kanadából, a helyi hatóságok továbbra is vizsgálódnak az ügyében. A tőzsde új pert kapott a nyakába...

A Cardano olyat alakít, hogy már az altcoinok is érdekesebbek

Vendégbejegyzés A Cardano (ADA) elmúlt hónapja nem sikerült túl fényesre, a vágyott zöld hangulat helyett 14,68%-os csökkenést tud csak felmutatni.  A dolgok azért vezethettek idáig, mert az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!