A bitcoin növekedése ellenére éves mélyponton van az érdeklődés

-

Úgy tűnik, senkit sem nagyon érdekel a Bitcoin annak ellenére, hogy a BTC/USD alig 15%-kal marad el az eddigi csúcsoktól.
A Bitcoin (BTC) október 13-án széles körben várt visszalépést tanúsított, miközben a bikák a februári történelmi csúcsokkal küzdöttek.

BTC/USD 1 órás gyertya diagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Az elemzőket nem zavarta a BTC árfolyamának visszalépése

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatták, hogy a BTC/USD öt hónapos csúcsról fordult vissza, és rövid időre 54.000 dollár alá süllyedt a Bitstampen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miután 55.000 dollár körüli szintre állt vissza, a pár szerdán hullámzónak tűnt, és rövid távon nem látszott egyértelmű irány.
Az elemzők számára azonban nem sok meglepetés mutatkozott ezekben a mozgásokban.
Az 58.000 dollárt trükkös ellenállásként jelölték meg, amelyet nem valószínű, hogy egyszerre áttörnének, míg az 53.000 dolláros vagy az alatti „buy the dip” lehetőség sokak számára szintén a radaron volt.

„Ez a BTC-visszalépés egyáltalán nem aggaszt” – összegezte a Rekt Capital kereskedő-elemzője.

Hozzátette, hogy egy ilyen konszolidáció és újratesztelés valószínűleg szükséges jellemzője volt annak, hogy a Bitcoin megszilárdítsa az új támaszt és folytassa útját a fennálló történelmi csúcsok felé és azon túl.
Hasonló véleményen volt a népszerű kereskedő, Pentoshi is, aki arra utalt, hogy a visszahúzódásból eredő magasabb mélypont lehet a Bitcoin utolsó mélypontja a magasabb szintek megtámadása előtt.
„Egyértelmű érvénytelenítés, ha 48k elveszett” – zárta Twitter-kommentárjában kedden.

Az eufória hiánya „kellemes meglepetés”

Amint arról a Cointelegraph beszámolt, a Bitcoin – annak ellenére, hogy 15%-kal megközelítette az eddigi csúcsokat – valamilyen szinten visszafogottan viselkedett.
A Google Trends adatai azt mutatják, hogy az év korábbi időszakához képest viszonylag kevés érdeklődés mutatkozik a negyedik negyedévi Bitcoin-csúcsok iránt.
A hangulat, bár a mohóság jeleit mutatja, nem érte el azokat a szélsőségeket, amelyek hagyományosan jellemzik a helyi és makro árcsúcsokat.
„Kellemesen meglepett az eufória hiánya, ahogy közeledünk a 60K dolláros bitcoinhoz” reagált a héten Charles Edwards, a Capriole vagyonkezelő alapítója.

„Akárcsak 2020 októberében.”

Forrás: Google Trends

Olvastad már? BitMEX: 2022-re már öt országban is hivatalos pénznem lesz a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

Elérkezett végre a D-nap - a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget - Azokra,...

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!