A Bitcoin hashrátája a kínai „bányászkivonulás” után is növekszik

-

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin globális hálózata kezd kilábalni a közelmúltbeli visszaesésből, amelyet a kriptobányászat elleni kínai szigorítás okozott.
Az YCharts szerint a Bitcoin hashrátája július 27-én elérte a 115,71 EH/s-ot, és bár másnap 106,7 EH/s-ra esett vissza, ez mégis 82,5%-os növekedést jelent az egy hónappal korábbi meredek, 58,46 EH/s-os csökkenés óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin hashrátája – a hálózat feldolgozási teljesítményének mértékegysége – április közepén érte el a 198 EH/s feletti történelmi csúcsot.
A következő két hónapban azonban meredek csökkenésnek indult, miután a hatóságok több kínai tartományban leállítási parancsot adtak ki a Bitcoin-bányászat üzemeltetői ellen, és arra kényszerítették őket, hogy olyan országokba költözzenek, mint az USA és Kazahsztán.
A hashteljesítmény növekedése azt is eredményezi, hogy a Bitcoin bányászati nehézsége két nap múlva, amikor a paraméter következő kiigazítására kerül sor, szintén emelkedni fog.
A BTC.com adatai azt mutatják, hogy négy egymást követő nehézségcsökkenés után a július 31-i következő kiigazítás során a Bitcoin bányászati nehézsége várhatóan több mint 4%-kal emelkedik.
A bányászati nehézség egy olyan mérőszám, amelynek célja annak kiszámítása, hogy mennyi számítási teljesítményre van szükség az új bitcoinok előállításához; minél kevesebb bányász van online, annál könnyebbé válik a Bitcoin bányászata.
A Bitcoin bányászati nehézsége május közepén érte el a 25 billió feletti csúcsot. Azóta azonban 54%-kal könnyebbé vált az új blokkok megtalálása.

Lassú, de folyamatos fellendülés

Egyes szakértők úgy vélik, hogy a Bitcoin-hálózat már jó úton halad a visszaesésből való kilábalás felé, sőt, új történelmi csúcsot jósolnak a bányászati nehézségben (azzal a megjegyzéssel, hogy ez nem fog bekövetkezni a következő néhány hónapban).

„Rövid távon, az év hátralévő részében a következő nehézségi kiigazítások során a globális hálózati hashráta lassú és folyamatos növekedésére, és ezáltal a Bitcoin bányászati nehézségének növekedésére számíthatunk” – mondta Edward Evenson, a Slush Poolt üzemeltető Braiins üzletfejlesztési vezetője a Decryptnek.

Ez annak köszönhető, hogy a Bitmain és a MicroBT új generációs bányászgépeit elkezdték leszállítani a bányászoknak.
Eközben azok a bányászok, akik már jelentős mennyiségű meglévő kapacitással rendelkeznek, több gépet fognak bekapcsolni. Evenson azonban úgy véli, hogy ez egy elhúzódó folyamat lesz, mivel az elmúlt hónapokban tömegesen vándoroltak ki a gépek és a hashráta Kínából.

Arra is rámutatott, hogy több kínai tartományban, többek között Jünnanban és Anhujban nem áll rendelkezésre elegendő energiakapacitás az összes kikapcsolt gép befogadására.

„Eltart egy ideig, amíg ezeket a gépeket bekapcsolják, és visszatérünk a globális hasharányt tekintve minden idők legmagasabb szintjére” – mondta Evenson, aki hozzátette, hogy az új történelmi csúcs valószínűleg „valamikor a jövő év első vagy második negyedévében” fog bekövetkezni.

Mivel a Bitcoin árfolyama nemrég visszatért 40.000 dollár fölé, a bányászoknak valóban több okuk lehet az optimizmusra; a YCharts szerint az elmúlt héten a bevételeik is emelkedtek.

Olvastad már? Az egekbe szökött az XRP árfolyama, ahogy a dupla fenék aktiválódott

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!