A Bitcoin-bálnák kihasználták az árcsökkenéseket, miközben 1,2 milliárd dollár hagyta el a tőzsdéket

-

A befektetők nem szándékoznak eladásra bocsátani vagyonukat, ugyanis a tőzsdei tárcákon tárolt bitcoinok száma a héten „váratlanul csökkent”.

Az adatok szerint a bitcoin tőzsdéi a hétvégi árcsökkenés során 100.000 bitcoint veszítettek – ez pedig egy bullish jel.

A blokkláncokat figyelő CryptoQuant augusztus 5-ei adatai drámai csökkenést mutattak a tőzsdék egyenlegeiben azt követően, hogy a BTC/USD ára percek alatt körülbelül 1.200 dollárral csökkent.

A tőzsdei bitcointartalékok elképesztően alacsony szinten

A zavaros hétvégi kereskedést megelőzően a bitcoin tőzsdei egyenlege megközelítőleg 2,49 millió bitcoint (29,2 milliárd dollár) tartalmazott. Ezt követően a számok 2,39 millió bitcoinra (28 milliárd dollár) csökkentek – ez a CryptoQuant által valaha rögzített legalacsonyabb érték.
Cole Garner népszerű elemző szerint ez a változás egy újabb bizonyíték arra, hogy a befektetők általános hangulata rendkívül optimista.

„A tőzsdéken jelenlévő #Bitcoin mennyisége váratlanul csökkent” – írta csütörtökön a Twitteren.
„Két napja történt – a Bitcoin-bálnák mindent felvásároltak. A bitcointőzsdékről történő távozás *bullish*”

A Cointelegraph jelentései szerint a tőzsdéken jelenlévő érmék csökkenő száma azt sugallja, hogy a befektetők meg szeretnék tartani a bitcoint, és nem szándékoznak azt rövid távon eladni vagy azzal kereskedni. Garner egyetért.

„Az egyetlen ok, amiért ilyen mennyiségben hagyják el a tőzsdéket, az az, hogy a vásárlók egyhamar nem is szeretnék azt eladni” – tette hozzá.

 

A Binance-nek kevesebb forrótárcára lehet szüksége

A bálnák – azaz azok, akiknek feltűnő mennyiségű bitcoin van tulajdonukban – látszólag korábban számítottak a visszaesésre, ugyanis az érmék egy héttel korábban visszatértek a tőzsdékre.
A helyzetről nyilatkozva a CryptoQuant egy alternatív magyarázattal állt elő a jelentős Binance tőzsdét is belefoglalva, ez a hozzáállás azonban szintén bullishnak bizonyul.

„68.101 bitcoin lett átutalva a Binance-től egy újonnan létrehozott tárcára, az azonban nem világos, hogy ez lenne az új hidegtárcájuk, vagy inkább egy harmadik félről van szó” – válaszolt a cég Garnernek.

„Még ha a Binance is lenne a történtek mögött, ez csak egy bullish jel lenne, mivel a Binance úgy döntött, csökkenti a felhasználók kiutalgatásáért felelős forrótárcák mennyiségét.”

A cikk írásakor a BTC/USD páros a 11.800 dolláros ár felé haladt, a visszaesés maradványait eloszlatva pedig a 12.000 dollár lett ismételten a cél.
A hét elején Michaël van de Poppe, a Cointelegraph Markets elemzője azt hangsúlyozta, hogy a következő korrekció talán a végső lehetőség arra, hogy kedvezményesen vásároljunk bitcoint.

Olvastad már? Bloomberg: a bitcoin az arany árfolyamának hatszorosán stabilizálódik

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért olyan megbízható a blokklánc technológia?

A blokklánc technológia az utóbbi években robbanásszerűen terjedt el, különösen a pénzügyi szektorban, ahol a technológia a Bitcoin és egyéb kriptovaluták mellett vált ismertté. A...

Solana (SOL) technikai elemzés 04.19.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) kétszámjegyű árfolyam-emelkedése az elmúlt 24 órában a Coinglass adatai szerint a Futures piacon néhány short pozíció felszámolását eredményezte. A SOL értéke a...

Arthur Hayes: A „kockázatos” stablecoin

Az Ethena mesterséges dollárja, az USDe az utóbbi időben robbanásszerű növekedést ért el, tekintettel az ellenállhatatlan hozamviszonyaira. Sőt, most már a stablecoinok között az első ötben...

A ChatGPT előrejelzi a főbb kriptók árait a BTC feleződése után

Vendégbejegyzés A közelmúltbeli felezési esemény egy sor árfolyammozgást indított el a jól ismert kriptovaluták esetében. Ahogy a piaci szereplők alkalmazkodnak ehhez az új fázishoz, a ChatGPT friss...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!