Jack Dorsey, a Twitter és a Square vezérigazgatója már sokszor elmondta, hogy szerinte a bitcoin lesz az internet natív valutája.

A bitcoin „kiegyengetheti” a világot

Dorsey a Quartznak adott interjút június 14-én. Ő az a szereplő, aki arról ismert, hogy nagyban támogatja a bitcoint. Elmondta, hogy szerinte a kriptopénz egy olyan egyedi pozícióban van, amely megváltoztathatja a pénzügyi rendszereket. Az áttörést szerinte a blokkláncalapú kriptopénzek hozzák majd el.

 „Ez az egyetlen esélyünk, hogy összekössünk minden közösséget és országot a világ körül, mely nagyon sok innovációt és átláthatóságot hozna magával. Ami pedig a legfontosabb, hogy sokkal nagyobb elérhetőséget jelentene számtalan ember számára.” – mondta az interjúban

A bitcoin most kissé feltámadt a közbeszédben, a két hónapja tartó áremelkedése, valamint a nagyobb médiafigyelemnek köszönhetően.

Dorsey számára a kriptopénz egyike a globális pénzügyek „két szekuláris trendjének”, amelyet nála a bitcoin vezet a „rendkívüli márkája” miatt. A másik ilyen trend az algoritmusok bevetése.

„Mivel a bitcoin véges számú, emiatt az értéke örökre növekedhet, így jól megfontolod, hogy mire költöd.”

 „Tudod, hogyha ma elköltöd, akkor könnyen lehet, hogy egy hét múlva többet érhet. Egy kávé vagy egy új kanapé vásárlása mindent új megvilágításba tesz. Valóban szükségem van erre? Pszichológiai szempontból ezt nagyon érdekesnek találom.”

Dorsey világszerte elterjesztené a bitcoint

Dorsey nagy népszerszűrégnek örvend a kriptofelhasználók körében, miután egy tranzakció közvetítésével megmutatta, hogy milyen hatékony a bitcoin Lightning Networkje.

Nem sokkal ezután elmondta, hogy tervezi a kriptopénzek integrálását a Square és a Twitter alkalmazásokban is. A Square Cash app alkalmazásában már 2018 óta elérhető egy bitcointárca. Egy kriptopénzekre fókuszáló „Square Crypto” alkalmazást is bejelentett.

Amikor a bitcoin alternatíváiról kérdezték, Dorsey azt mondta, hogy nem támogatja a centralizált kriptopénzeket – külön kiemelve a Facebook titokzatos tokenjét.

Az internetnek szüksége van egy valutára. Az internet nem egy olyan dolog, amelyet egyetlen cég vagy kormány irányít, a világ és az emberek számára létezik.”

 „Ezt szeretném megvalósítani. Remélem, hogy minden magáncég meglátja majd a kormányok nélküli valuták előnyeit, melyekhez bárki hozzáférhet bármiféle irányító szerv korlátozása nélkül.”

 

Olvastad már? Ártippelős nyereményjáték a Kriptoworldön!

Számos új kriptotőzsdéket érintő szabályozást ért éles kritika, mivel a kormányok nem tudják megérteni az olyan decentralizált blokkláncok lényegét, mint a bitcoin.

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: Matin Guptil


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin az egyetlen esélyünk „a világ kiegyengetésére”

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 4 hete telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.