A Google Trends adatai szerint egyhónapos csúcsponton van a „bitcoin” kulcsszóra történő keresések száma.

Az adatok alapján, egy héttel a Facebook Libra nevű kriptopénzének bejelentése után emelkedni kezdtek a bitcoinra történő keresések – még úgy is, hogy a Libra iránti érdeklődés csökkent június 18-a, a fehér könyv leleplezése óta.

Tüzetesebben átvizsgálva azonban látszik, hogy a „bitcoin” iránti keresések száma még mindig csak tizede a 2017-es szinthez képest, amikor a vezető kriptopénz decemberben elérte a 20 000 dolláros csúcsot.

Az egyre növekvő közérdeklődés összefüggésben lehet a megújult bika piaccal – a bitcoin jelenleg 10 881 dolláron áll, mely 35%-os emelkedés az elmúlt egy hónapban.

A bitcoin iránt legjobban érdeklődő országok Nigéria, a Dél-afrikai Köztársaság, Ausztria, Svájc és Ghána. Ezzel szemben a Librarára Uruguay-ból, a Dominikai Köztársaságból, Nicaraguából, Albániából és Panamából kerestek a legtöbben.

Az, hogy a keresések száma még mindig csak töredéke a korábbi csúcshoz képest azt jelenti, hogy még nem ütött be a hagyományos befektetőknél a FOMO, mely jelentős tényező lehet az árfolyam-emelkedésben. Számos tényező azt mutatja, hogy egyre nagyobb az intézményi érdeklődés a bitcoin iránt, illetve a hálózat alapjai is egyre erősebbek.

Számos a kriptoiparban jelentős személy bírálta a Librát a decentralizáció hiánya miatt. Ilyen volt Joseph Lubin, az Ethereum társalapítója is. A Binance tőzsde kutatói szerint a Libra ennek ellenére tovább növelheti a kriptopénzek forgalmát.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bitcoin 10 000 dolláros árfolyam átlépése a Google-kereséseken is meglátszik

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  DLMC19 3 hónapja, 3 hete telt el.

  • Szerző
    Bejegyzés
  • #11984

    DLMC19
    Felhasználó

    Az “Ausztria” keresés maximum érdekes.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.