A Binance tagadja a piaci manipuláció vádját

-

A tőzsde jogi lépésekre utalt az üzleti érdekeit fenyegető „FUD-peddlerek és rosszindulatú szándékú személyek” ellen.
A Binance kriptopénztőzsde visszavág a piaci manipulációval és a felhasználók érdekei ellen való munkával kapcsolatos vádakkal szemben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance egy hétfői Twitter-szálban a kriptopiac manipulálásáról szóló állításokért a félelmet, bizonytalanságot és kétségeket terjesztő kiadványokat, valamint a magukat a tőzsde alkalmazottainak kiadó egyes személyeket tette felelőssé.
A cég közölte, hogy „fenntartja a jogot, hogy jogi lépéseket tegyen érdekei védelmében”, de nem ellenzi a „felelősségteljes informálást, amely megvédi közösségünk bizalmát”.

„A Binance soha nem kereskedett a felhasználói ellen, soha nem manipulálta a piacot, és soha nem is fogja” – közölte a tőzsde.

Nem világos, hogy a tőzsde konkrét incidensre utalt-e, de a nyilatkozat azután született, hogy egy RealFulltimeApe álnevű Twitter-felhasználó szombaton azt állította, hogy a Binance „áttekintést tart a nagy liq-szintekről, és szándékosan pumpálja/dömpingeli az árat, hogy profitszerzés céljából kivegye őket”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A felhasználó azt állítja, hogy ő a tőzsde egykori „big data mérnöke”, és „hamarosan bizonyítékot szolgáltatna”, de a közzététel időpontjáig nem osztott meg semmilyen bizonyítékot.

„Több hang- és videófájlom van az irodán belül, amelyekben a vezetőség TISZTÁN arról beszél, hogy „gyorsan” likvidálják a túlterhelt „longokat és shortokat”, mielőtt hagynák, hogy az ár tovább emelkedjen/csökkenjen, annak érdekében, hogy növeljék a vállalat biztosítási alapját és nyereségét”  állította a felhasználó.

A Binance Holdings Limited több ország hatóságainak célpontja volt, többek között Olaszország, Malajzia, Lengyelország, Németország, az Egyesült Királyság, a Kajmán-szigetek, Thaiföld, Kanada, Japán, Szingapúr és Hollandia hatóságai intették óvatosságra a befektetőket a céggel kapcsolatban, vagy azt állították, hogy az illegálisan működik.
A szabályozóhatóságok figyelmeztetései oda vezettek, hogy egyes pénzintézetek már nem engedélyezik az ügyfeleknek, hogy a tőzsdére küldjenek fizetéseket.

A tőzsde ellen több csoportos kereset is indult, amelyben azt állítják, hogy megsértette a határidős kereskedésre vonatkozó szabályokat.
Az olaszországi székhelyű Lexia Avvocati jogi és tanácsadócég júliusban bejelentette, hogy olyan befektetőket képvisel, akik „több tízmillió” dollárt veszítettek amiatt, hogy a kriptotőzsde különböző napokon több órán át tartó offline működése miatt nem tudták kezelni kereskedési pozícióikat és megtekinteni egyenlegüket.

A Liti Capital, egy svájci székhelyű perfinanszírozási szolgáltató hasonló állításokat fogalmazott meg egy augusztusban benyújtott külön csoportos perben.

Olvastad már? A bitcoin először lépte át az 50.000 dollárt május óta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!