A Binance májusi támadásáért felelős támadók egy „kriptokeverő” szolgáltatással próbálják tisztára mosni vagyonukat.

A támadók észrevétlenül próbálják tisztára mosni pénzüket

A Clain blokkláncelemző cég jelentése szerint a támadók több mint 7000 bitcoint loptak a Binancetől, melyet a Chipmixer segítségével próbálnak tisztára mosni.

A jelentés szerint:

 „Vizsgálataink alatt felfigyeltünk a Chipmixer címeinek megnövekedett felhasználására és biztonsággal kijelenthetjük, hogy a támadók legalább 4836 bitcoint mostak tisztára a Chipmixer segítségével.”

A Clain szerint a támadók egyelőre nem próbálkoztak tőzsdére utalni az ellopott bitcoinokat. A hackerek inkább azzal foglalkoznak, hogy eltüntessék a „BTC-nyomokat.”

Az olyan kriptomixerek, mint a Chipmixer lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy eltüntessék a küldő és fogadó címek közötti nyomokat. A szolgáltatások egy közös alapba helyezik az A-ból B-ve történő fizetéseket, így lehet több fizetés mellett eltüntetni a nyomokat.

A támadók folyamatosan használják a kriptomixereket

A Clain szerint a támadók olyan szinten használják a mixer szolgáltatást, hogy az szinte bombázásnak mondható. A cég szerint a mixer még sosem látott ilyen mértékű forgalmat ilyen rövid időn belül.

A támadók észrevetlenül szeretnének maradni, így nagyjából 10-es csoportokban végeznek bitcoinutalásokat. A Clain eddig 150 ilyen csoportos utalást azonosított be.

Az ügy folyamatos lekövetéséről a következőt írta a Clain jelentése:

Úgy gondoljuk, hogy a támadó később próbálja majd egy címre utalni az egészet így, ha ezzel próbálkozik, akkor sikeresen észrevehetjük ezeket a tranzakciókat és felismerhetjük a hasonló próbálkozásokat.

2019 júliusában a támadók már elutaltak 707 bitcoint, ez akkoriban 8 millió dollárt ért. Az utalás időzítése egybeesett azzal, amikor a bitcoin átlépte a 12 000 dolláros árfolyamot.

A Clain szerint a támadással kapcsolatos nyomozás egy másik bitcointőzsde támadóiról is információkhoz vezetett.

Az elemzőcég azt állítja, hogy megtalált 1032 bitcoint, amely a július közepén lezajlott BitPont támadáshoz köthető.

Olvastad már? Bálnák uralják a Tether készletének 80%-át

A Binance jelenleg egy másik biztonsági rés ügyével is elfoglalt, mely ügyfelek adatait érinti. A tőzsde ezeket a vádakat tagadja.

Forrás: bitcoinist.com

Kimelt kép: Richard Patterson


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂