Max Keiser alaposan helyretett egy USA-beli törvényhozót, miután az olyan kriptopénzek, mint a bitcoin lehetséges manipulációjára figyelmeztette a TV nézőket.

Az SEC elutasítja a bitcoin részvényként kezelését

Jay Clayton, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) egyik elnöke elmondta a CNBC adásában, hogy a fiat alapú piacok védve vannak az olyan visszaélésekkel szemben, amik előfordulhatnak egy decentralizált rendszerben.

Az USA kriptoszabályozását vesézte ki, mely továbbra is egy tákolmány, mivel a befektetők államomként nagyon eltérő szabályozással találkozhatnak.

Clayton nem ért egyet azzal, hogy az értékpapírokhoz hasonlóan a kriptopénzeket is egységesen kéne szabályozni.

 „Hagyomány befektetőink megnézik a kriptokereskedést és azt mondják rá, „ez úgy néz ki, mint egy részvény vagy egy kötvény, kereskedni lehet vele” – mondta a Squawk Box szegmensében

Nagyon kifinomult szabályaink és megfigyelésünk van arra, hogy az emberek ne tudják manipulálni a részvénypiacokat. A kriptopiacoknak nincs hasonló védelme.

Max Keiser, a korábbi Wall Street kereskedő és a Keiser Report házigazdája nem értett egyet ezekkel a kijelentésekkel, azt mondta róla, hogy az SEC „bebizonyította”, hogy nem hűek saját ígéreteikhez.

 „Az a baj, hogy az SEC-nek valóban vannak szabályai, de ezeket NEM TARTATJA BE MÁSOKKAL”– írta a Twitteren Clayton interjúja után.

Ezt már számos alkalommal bebizonyítottuk a Keiser Reportban.

 

Keiser: a bankok megpróbálják elterelni a figyelmet a bitcoinról

Keiser nem említett konkrét példákat, de megjegyzései felhívják arra a figyelmet, hogy a hivatalok az USA-n belül és kívül is meg se próbálnak megfelelően válaszolni erre az új jelenségre.

A legtöbb próbálkozás nem ügyel bizonyos részletekre, a legtöbb törvényhozó figyelembe se próbálja venni, hogy a bitcoin mögött nem áll egyetlen központi hatalom se.

Ez jelentős része volt a Saifedan Ammous, a sorozatos bitcointámogató és a „The Bitcoin Standard” útmutató szerzője körül kialakult vitában.

Vitába szállt Peter Schiff aranytámogatóval, Ammous elmondta, hogy lehetetlen lenne megmondani, hogy egyes kormányzati lépések nem növelhetnék a bitcoin centralizációját, de még így is független maradna.

 „A bitcoint még a legrosszabb esetben is több ezer kifizetési bank szerepét tudná átvenni, ami több ezerrel, mint amit a múlt évszázad egyetlen USD vagy arany rendszer csomópontja teljesíteni tudna.” – mondta Ammous

 

 „Így sokkal több esélye van arra, hogy ellenálljon a centralizációnak. De nem ígérhetem meg, hogy így lesz!”

Keiser is hasonlóan vélekedett a bankszektorról. Annak ellenére, hogy sok centralizált altkoin jelent meg az elmúlt időkben, ezeknek az egy dimenziós mivolta nem fogja tudni elragadni a felhasználók figyelmét a decentralizált alternatíváktól.

 „A bankárok tisztában vannak vele, hogy nem tudják megállítani a bitcoint. Egy maciöleléssel fognak próbálkozni, vagyis megpróbálják kiszorítani a bitcoint saját centralizált kriptopénzeikkel.” – hozzátette

Az az ötlet, hogy megosszák a bitcoint. Szerencsére a saját korruptságuk lesz a végük.

Lehet érdekel: Kínából egyre inkább az Egyesült Államok felé tolódik a bitcoinbányászat

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok A bankok tudják, hogy nem lehet megállítani a bitcoint

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.