A Bank of America szerint El Salvador Bitcoin-stratégiájának előnyei is vannak

-

„El Salvador felnőtt lakosságának több mint 70%-a nem rendelkezik bankszámlával” – olvasható a Bank of America legújabb globális kutatási jelentésében.
„Emiatt az elektronikus fizetésekhez való hozzáférés demokratizálása a Bitcoinon keresztül progresszív jelleget ölt.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bank of America, amely az ország egyik legnagyobb pénzintézete a teljes eszközállomány alapján, úgy véli, hogy El Salvador sokat nyerhet a Bitcoin legújabb előretörésével.
Egy múlt héten közzétett jelentésben a bank elemzői szerint El Salvador döntése, hogy a BTC-t törvényes fizetőeszközként ismeri el, egyszerűsítheti az átutalásokat, elősegítheti a pénzügyi digitalizációt, nagyobb választékot biztosíthat a fogyasztóknak, és megnyitja az országot az amerikai cégek és a digitális valuta bányászok előtt.
A bank megjegyezte, hogy az átutalások El Salvador bruttó hazai termékének megdöbbentően magas 24%-át teszik ki, de ennek jelentős része a tranzakciós díjakra megy el.

„A Bitcoin használata az átutalásokhoz potenciálisan csökkentheti a tranzakciós költségeket a hagyományos átutalási csatornákhoz képest” – áll a jelentésben, az államilag támogatott Diario El Salvador által biztosított adatok szerint.

„Az elképzelés az, hogy a bitcoin közvetítőként használható a határokon átnyúló átutaláshoz, így a dollárokat a feladó bitcoinra váltja át, majd a címzett belföldön visszaváltja dollárra”.


Idén júniusban El Salvador lett az első nemzetállam, amely elfogadta a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, ez fontos mérföldkövet jelentett a digitális fizetőeszköznek a szürke-zónából a mainstream elfogadottság felé vezető fejlődésében.
A Nemzetközi Valutaalap és az ENSZ Latin-Amerikáért és a Karib-térségért felelős gazdasági bizottsága bírálta a BTC integrálásáról szóló döntést.
Eközben a JPMorgan Chase úgy véli, hogy El Salvador további nyomást gyakorolhat a hálózat amúgy is korlátozott képességére, hogy csereeszközként szolgáljon
(szerkesztői megjegyzés: az országban a Lightning Network használatát szorgalmazzák, amely egészen pontosan nulla nyomást gyakorol a hálózatra).
A felmérés adatai szerint a salvadoriak fele szkeptikus a BTC hivatalos fizetőeszközként való használatával kapcsolatban.

Azok, akik a BTC-t választják a tranzakciókhoz, az állam által támogatott Chivo Bitcoin-tárcát is használhatják, számos más lehetőség mellett.
Amióta El Salvador elismerte a bitcoint hivatalos fizetőeszközként, több más latin-amerikai ország is utalt arra, hogy saját kriptopénz-stratégiát követ.
Mostanáig azonban egyetlen más ország sem követte El Salvador nyomdokait.

Olvastad már? Rosszul jártak, akik eladták a bitcoinjukat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

1,1 millió napi felhasználó a Polygonon: Mi lesz a MATIC következő lépése?

A Polygon (MATIC) lánc 2024-ben nagyobb felhasználói részvételt és likviditási infúziót tapasztalt, ami a szélesebb piacot arra késztette, hogy felfigyeljen rá. A Polygon a stablecoin kínálat...

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!