A 40.000 dolláros támasszal küzd a bitcoin a komoly likviditások közepette

-

A beérkező CPI-adatok sokkolni fogják a piacokat, miközben a Bitcoin-kereskedők potenciális „rövid távú pattanás” katalizátoraként figyelik az eseményt.
A Bitcoin (BTC) április 12-én megpróbálta visszaszerezni a 40.000 dolláros támaszt, miután a hét nyugtalanító kezdete után a BTC/USD háromhetes mélypontra esett.

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon Forrás: TradingView

„Rendkívül magas” CPI-adatok esedékesek

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a legnagyobb kriptopénz kedden 40.200 dollárig pattant a Bitstampon, miután 39.300 dollárig esett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Különösen a technológiai részvények kivéreztetése által ösztönözve a Bitcoin rövid időkereteken kifejezetten étvágytalannak tűnt, és azok, akik korábban a bikás folytatásra fogadtak, üres kézzel kellett távozniuk.
A Coinglass on-chain forrás szerint az elmúlt 24 órában a kriptokereskedők összesen 428 millió dollárnyi long pozíciót likvidáltak – ez a legtöbb egy nap alatt január 22. óta.

Kriptolikvidálások grafikonja. Forrás: Coinglass

„Ez a technológiai átgördülés a BTC-re is hatással van” – írta a Blockware vezető insights elemzője, William Clemente a Twitteren a jelenlegi hangulatról.

„Akár egyetértek vele, akár nem, úgy tűnik, hogy a piac a BTC-t a tech magas bétájú játékának tekinti, az elmúlt hónapban egyre nagyobb korrelációban kereskednek velük”.

A megjegyzések visszhangozták a BitMEX korábbi vezérigazgatójának, Arthur Hayesnek a megjegyzéseit, aki hétfőn azt jósolta, hogy a BTC/USD 30.000 dollárig süllyed a makroszintű felállás miatt.
Az amerikai gazdaság és a hozzá kapcsolódó hangulat számára a nap folyamán a legfrissebb fogyasztói árindex (CPI) végleges adatai tovább fokozták a sérülést.

A már most is 40 éves csúcson lévő márciusi adat az orosz-ukrán háború kezdete óta először nyilvánosságra kerülő CPI-adatként az inflációs nyomást erősíti.


A CPI alakulása történelmileg hajlamos rövid távú volatilitást kiváltani a kriptopiacokon, így a mai nap különösen fontos a kereskedők számára.
Néhányan ezért úgy vélték, hogy az adatok nyilvánosságra kerülése után megnőhet a lefelé irányuló nyomás enyhülésének esélye.

A bálnatámogatás azt jelenti, hogy a 27.000 dollár a „maximális fájdalom”

Elemezve azokat a támaszszinteket, ahol a nagy volumenű befektetők BTC-t vásároltak, a Whalemap on-chain elemzőplatform a 27.000 dollárt a piac „max. fájdalmi” pontjának nyilvánította.

„A 41.600 dollár sajnos nem tartott ki. A 38.400 dollár az új legközelebbi on-chain támasz” – foglalta össze a Twitteren.

Egy kísérő grafikon, amely a bálna pozíciókat mutatja, ennek ellenére az látható, hogy a vevői érdeklődésnek köszönhetően a 41.600 dollárnak „ki kellett volna tartania”.

BTC/USD grafikon a támaszszintekkel. Forrás: Whalemap/ Twitter

Ahogy arról a Cointelegraph is beszámolt, eközben néhány bálna 45.000 dollár alatt töltötte meg a táskáját.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

Vendégbejegyzés A sportfogadás az emberiség egyik legrégebbi időkre visszanyúló szórakozása, több mint 2000 éves múltra tekint vissza. Az ókori görögök és rómaiak szenvedélyesen űzték ezt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!