Fejlett hűtési eljárással teszik még hatékonyabbá a bányászatot

-

A Cleanspark, a fenntarthatóságra összpontosító bitcoinbányászati vállalat bejelentette, hogy 20 MW teljesítményű részleget indít a Norcross bitcoinbányászati létesítményében, ahol a bányászgépeket merítéssel fogják hűteni.
A vállalat több mint 5900 bányászgépet fog üzemeltetni ebben a létesítményben, amelyeket egy biológiailag lebomló folyadékkal teli tartályokba merítenek.
A Cleanspark állítása szerint ezzel energiát takarítanak meg, és növelik a bányászok által elért hashrátát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cleanspark merülőhűtést használ az új létesítményben

A Cleanspark, a fenntarthatóságra összpontosító, bitcoinbányászattal foglalkozó vállalat bejelentette, hogy elkezd áttérni a bányászgépek hűtésének alternatív, hatékonyabb módszereire.
A vállalat nyilvánosságra hozta, hogy 20 MW-os merülő hűtési üzemet hoz létre a Norcross bitcoin bányászati létesítményében, az egyik első olyan bányászati vállalatként, amely nagy léptékben alkalmazza ezt a technológiát.
A vállalat közel 6000 bányászgépet fog üzemeltetni, amelyeket az egész bányászati létesítményben elosztott folyadékkal teli tartályba merítenek majd.
A Cleansparknak semmit sem kell majd utólagosan felszerelnie az ehhez szükséges tartályok telepítéséhez, ami a merülő hűtés előnye. Minden tartályban 33 Antminer S19j Pro bányászgép lesz elhelyezve.
Ez a lépés lehetővé teszi a vállalat számára, hogy jobb teljesítményt érjen el a bányászgépekből, ugyanakkor energiát takarít meg, 20%-kal csökkentve az energiafogyasztást – olvasható a sajtóközleményben.

A merülő hűtés egyre nagyobb teret nyer

Bár a folyadékhűtés nem újdonság a bányaiparban, hiszen néhány kisebb bányásznak sikerült saját merülő bányászati rendszert építenie, de csak mostanában kezdett értelmet nyerni, hogy ezt a megoldást a nagyobb léptékben dolgozó bányászati üzemekben is alkalmazzák.
A Cleanspark vezérigazgatója, Zach Bradford kijelentette:

Folyamatosan keressük a módját annak, hogyan tehetjük fenntarthatóbbá és termelékenyebbé a működésünket, miközben maximális teljesítményt érünk el. Egy olyan környezetbarát hűtési technológia bevezetése, amely a bitcoin-bányászati műveleteink gazdaságosságát is növeli, kézenfekvő választás volt számunkra.

A vállalat augusztusban vásárolta meg a norfolki adatközpontot, és reméli, hogy ez a kezdeményezés még az év vége előtt megvalósul. Nem ez az egyetlen projekt, amelyet a nagy bányászati vállalatok az utóbbi időben bejelentettek a merülő hűtés alkalmazásával.

A Nasdaqon jegyzett Riot Blockchain bányászati vállalat nemrég jelentette be, hogy új texasi létesítménye kapacitásának felét merülő hűtéssel fogja hűteni, ami 46 ezer bányagépet érint.

Olvastad már? Két hónap alatt két fejlesztő távozott a Bitcoin Core-tól

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!