90 milliárdot csökkent a kriptopiac kapitalizációja a hónap végére

-

A kriptoárak augusztus vége felé megfordultak, a teljes piaci tőke 4%-kal csökkent.
Tudod, mit mondanak az időjárásról: csak várj elég sokáig, és megváltozik. Ugyanez igaz a kriptopénzekre is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A piacok az elmúlt napokban kisebb megrázkódtatást éltek meg, a Polkadot (9%-os csökkenés), a Dogecoin (8%-os csökkenés), a Binance Coin (6%-os csökkenés) és a Cardano (4%-os csökkenés) vezetésével – ők azonban azóta többé-kevésbé már visszanyerték az erejüket.
A teljes kriptopiaci kapitalizáció körülbelül 90 milliárd dollárral (4%) karcsúsodott a hétfőhöz képest a CoinGecko szerint.
A top 10 többi tagja is zömmel pirosban van, ami arra utal, hogy a piaci mozgást nem lehet néhány érme vagy token különösebb fejlődésére fogni.
Pénzügyi nyelven szólva inkább csak egy piaci korrekcióról van szó, miután a legtöbb top kriptovaluta két számjegyű százalékos növekedést ért el az elmúlt hónapban.
Augusztus egészére kitekintve tehát a piacok sokkal bikásabbnak tűnnek. A Cardano a szeptember 12-i, okosszerződések bevezetésére való várakozással 121%-os árfolyam-emelkedést ért el július 25. óta.
A Dogecoin az elmúlt hónapban közel 50%-ot emelkedett, amit az a hír erősített, hogy a Dogecoin Alapítvány újra összeállt – Vitalik Buterin és Elon Musk tanácsadója, Jared Birchall segítségével.
Máshol a Solana aratja a sikereket defi-ajánlataival, decentralizált pénzügyi alkalmazásaival, amelyek kivágják a közvetítőket az olyan tranzakciókból, mint a kölcsönök és eszközcserék.
A Solana defi-protokolljain keresztül jelenleg több mint 2 milliárd dollárnyi pénzeszköz kering, és a SOL token a héten minden idők legmagasabb, 80 dolláros árfolyamán tetőzött.
A piaci aktivitás nagy része azonban a Bitcoin és az Ethereum, a kripto-ökoszisztéma tartalékvalutáinak szerencséjéhez kötődik.

Az előbbi a héten rövid időre megérintette az 50.000 dollárt, három hónap óta először, mivel a hosszú távú tulajdonosok továbbra is ülnek a tokenjeiken, korlátozva a kínálatot.
Ennek ellenére a Glassnode szerint a tranzakciószámok és a volumenek az utóbbi időben lassúak voltak.
Ami az Ethereumot illeti, az NFT-k – a blokklánc-alapú okiratok, amelyeket digitális ereklyék, műemlékek tulajdonjogának képviseletére használnak – iránti megugró kereslet jócskán fellendítette az árfolyamát.
A tegnapi nap volt a non-fungible tokenek számára a legjelentősebb az amúgy is nagy forgalmú hónapban; az OpenSea NFT-piactér 195 millió dollárral 24 órás értékesítési rekordot állított fel – 90 millió dollárral megdöntve az előző nap felállított rekordot.


Tehát, ha a piacok lehangolják a portfóliódat, emlékezz arra a régi mondásra az időjárásról. Hacsak nem Grönlandon élsz, vagy ilyesmi.

Olvastad már? Ezt várják a kereskedők az 50.000 dolláros bitcointól

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet. A Bitcoin (BTC) minden felezés után...

A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében. A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A...

A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.17.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama a 60.000 dolláros szint felett konszolidálódott, és nem tudta folytatni az emelkedő pályáját. Mégis, hamarosan kiderül, hogy a piac tovább húzódik-e...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!