8 év múlva 200 milliárd dolláros piac lehet az NFT

-

Egy új jelentés szerint az NFT-piac összértéke 2030-ra elérheti a 200 milliárd dollárt.
A Grand View Research multinacionális piacelemző vállalat által kiadott jelentés szerint az ilyen típusú eszközök iránti növekvő kereslet – az alkalmazások növekvő száma miatt – a piac növekedését fogja táplálni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az NFT-piac a növekvő keresletnek köszönhetően eléri a 200 milliárd dollárt

A non-fungible tokenek (NFT-k) egyre népszerűbbek a különböző iparágakban való széleskörű alkalmazásuk miatt.
A Grand View Research piackutató vállalat nemrégiben kiadott jelentése szerint az NFT-piac 2030-ra eléri a 200 milliárd dolláros értéket, amit részben az alkalmazások miatt mögöttük álló növekvő kereslet táplál.
A jelentés, amely a mai NFT-piac értékét valamivel több mint 15 milliárd dollárra becsüli, az ágazat 2018 és 2020 közötti potenciális mozgását és fejlődését vizsgálta.
A dokumentum előrejelzése szerint a piac 2022 és 2030 között 33,9%-os éves összetett növekedési ütemmel fog gyarapodni, és ez a növekedés az NFT-piac digitális eszközökre vonatkozó szektorában koncentrálódik majd.
Ennek a tevékenységnek a legnagyobb része várhatóan az Ethereumon fog történni, amely az előrejelzések szerint még ebben az évben áttér egy környezetbarátibb konszenzusmechanizmusra. Azonban az NFT-tevékenység más hálózatokon is várhatóan növekedni fog.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

További betekintés

A gyűjtőszektor várhatóan a jövőben is dominálni fogja az NFT-piacot. Ez 2021-ben az NFT-kből származó globális bevételeknek több mint felét tette ki.
Ebbe az osztályba főképp a sport- és játékgyűjtemények tartoznak, amelyek forgalma a covid-19 világjárvány időszakát követően jelentős növekedést tapasztalt.
Ma a legtöbb NFT-t a piacon személyes felhasználásra szánják, míg a kereskedelmi célú NFT-k az összes NFT-nek csupán 31%-át teszik ki.
Az előrejelzések szerint azonban a vállalatok egyre több NFT-t fognak használni különböző célokra a vizsgált időszakban.
A dokumentum megállapítja:

„Az NFT-k növekvő üzleti célú használata, például az ellátásilánc-menedzsment és a logisztika innovációja várhatóan a szegmens növekedését fogja ösztönözni.  A logisztikai vállalatok egyre inkább integrálják a blokklánc-technológiát a működésükbe, ami új lehetőségeket teremt a szegmens növekedéséhez.”

A növekedés 31%-át jelenleg Észak-Amerika adja. A jövőben azonban a tanulmány szerint az APAC régió lesz az, amely a legnagyobb mértékben fog növekedni, mivel a kereslet olyan új alkalmazásokból ered, mint a játék és a metaverse platformok, amelyek új lehetőségeket teremtenek a területen.
Nemrégiben egy jelentés úgy becsülte, hogy a metaverse ingatlanpiac mérete 2026-ra 5 milliárd dollárral fog növekedni.

Olvastad már? KuCoin-vélemény – biztonságos és legális kriptotőzsde 2022-ben?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Polygon (MATIC) technikai elemzés 04.24.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon (MATIC) natív tokenjének, a MATIC-nak a piaci érték és a realizált érték (MVRV) aránya vételi jelzést adott, jegyezte meg Ali Martinez kriptoelemző...

Kiadatás várhat a Binance szökött tisztviselőjére

A Binance vezetőjét, aki állítólag Nigériában szökött meg a fogva tartásból, a hónap végéig várhatóan kiadják Nigéria számára. Egy kenyai nyomozó úgy véli, hogy Anjarwalla...

Az altcoinok a jövő milliomosaivá tehetnek: Utolsó esély a vásárlásra a jelenlegi árakon

Vendégbejegyzés A piac fordulóponthoz érkezett, néhány kevésbé ismert altcoinok példátlan értéknövekedés küszöbén áll. Ebben a pillanatban egyedülálló lehetőség nyílik a befektetésre, mielőtt az árak megugranak. Szakértői elemzések szerint...

A SEC az Ethereumot értékpapírrá nyilvánítja?

A Metalaw elemző és jogi tanácsadó egy nemrégiben megjelent X-posztban egy jelentős történelmi eseményre hívja fel a figyelmet: a New York-i főügyész (NYAG) Letitia James...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!