40 ezernél is kelendő a bitcoin a nagypályások között

-

A kisebb és a nagyobb bitcoin kereskedők egyaránt tömegesen halmozták fel az irányadó kriptopénzt abban az időszakban, amikor az ára 30 000 dollár alatti szintről 40 000 dollár fölé emelkedett, jelezve az eszköz hosszú távú bikás teljesítményébe vetett bizalmukat.
Az emelkedő kilátások alapja az Ecoinometrics kriptofókuszú hírlevél-szolgáltatástól származik.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Legutóbbi kiadásában kiemelte az on-chain adatokat, amelyek nyomon követték a bitcoin áramlását a legnagyobb kriptósok, az úgynevezett „bálnák” tárcáiba, valamint a kriptovalutát kisebb mennyiségben birtokló tárcákba.

„Néhány hétnyi adat után, amely azt mutatja, hogy a legtöbb címen felhalmozódnak az érmék, a bitcoin végre visszapattant a 30 ezer dolláros szintről” – írta Nick, az Ecoinometrics hírlevelek szerzője, miközben kiemelte azt a térképet, amelyen ábrázolják a bitcoin áramlását a tárcák között.

Forrás: Coin Metrics

A piros szín azt a helyzetet jelzi, amikor minden csoport bitcoint halmozott fel az elmúlt 30 napban.
Ezzel szemben a kék szín olyan helyzeteknek felel meg, amikor csak a kisebb szereplők halmozták fel a digitális eszközt ugyanebben az idősávban.
A Bitcoin hőtérképén visszatért a piros szín.
„Ugyanezt a grafikont elvégezhetjük a jelenlegi ciklusra is, és nagyjából ugyanazt figyelhetjük meg” – jegyezte meg Nick, miközben a 2020 júliusa és 2021 júliusa közötti grafikonra mutatott az alábbiak szerint.
Forrás: Coin Metrics

Moby Dicks mindenhol

Más forrásokból származó adatok is megfeleltek az Ecoinometrics analógiájának.
Például a kriptofókuszú adatkövető szolgáltatás, a WhaleMap csütörtökön arról számolt be, hogy megugrott a bitcoin bálnatárcákhoz jelenleg tartozó, el nem költött tranzakciós kimenetek száma, ami arra utal, hogy a magasabb árakra való várakozásról van szó.


„Az utolsó bálnabuborék a mi tartományunkban” – tweetelte a WhaleMap.

„Kerülj 40 472 dollár fölé, és a következő ellenállás már csak 47k körül van. Whale buborékok a győzelemért.”

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Fundamentális háttér

A bálnák részvételét a jelenlegi bitcoin-raliban alátámasztó fundamentumok a tartósan növekvő inflációtól való félelemre mutattak, annak ellenére, hogy Jerome Powell, az Egyesült Államok Szövetségi Tartalékbankjának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján megpróbálta háttérbe szorítani a kérdést.
Powell elismerte, hogy az infláció meghaladta a Fed 2021-re vonatkozó előrejelzéseit, de ezt az USA gazdasági fellendülésének szokatlan jellegére fogta.
Megjegyezte, hogy a kínálati szűk keresztmetszetek hiányt okoztak, ami „átmeneti” áremelkedéshez vezetett.
A megjegyzések akkor jelentek meg, amikor a Fed folytatja a közel nulla kamatlábakkal és havi 120 milliárd dolláros kötvényvásárlással járó expanzív politikáját, amelyet – mint a Wall Street Journal szerkesztőségi cikke megjegyezte – két hónappal a 2020. márciusi elindítása után le lehetett volna állítani.
A lap idézte a National Bureau of Economic Research múlt heti jelentését, amely szerint az amerikai recesszió hivatalosan 2020 áprilisában ért véget.

Forrás: Bureau of Economic Analysis és Bureau of Labor Statistics

„A FED-nek igazi kihívás előtt áll, hogy egyensúlyba hozza a globális járványra adott válaszát az alacsony kamatlábakkal és a látszólag növekvő inflációval” – mondta Jeffery Wang, az Amber Group amerikai részlegének vezetője, „rendkívül nehéz helyzetnek” nevezve a mennyiségi lazítási programjukat működtető központi bankok számára.

Wang hozzátette, hogy az olcsó pénz és a növekvő infláció háttere optimista narratívát teremt a biztonságba menekülő eszközök, például a részvények, az ingatlanok és a bitcoin számára:

„Innen nézve úgy gondolom, hogy a kriptó és a BTC továbbra is olyan eszköznek számít majd, amely bár rendkívül volatilis, de fedezetet jelenthet az inflációval szemben, és ebben a környezetben jól fog teljesíteni.”

Pankaj Balani, a Delta Exchange kripto-derivatíva platform vezérigazgatója eközben arra számít, hogy a BTC folytatja az emelkedését az 50 000 dollár felé, hivatkozva az opciós aktivitásra, amely szerinte továbbra is erősen felfelé irányul, legalább augusztus közepéig.
„Van vételi aktivitás a lejáratokon keresztül – heti, kétheti és havi „ – írta Balani egy e-mailes nyilatkozatban.

„Az augusztusi lejáratra vonatkozó ötvenezres szint itt van kiemelve, és a legmagasabb OI-vel, vásárlói igénnyel rendelkezik. Ebből nem sok van a 45.000 és 50.000 közötti sávban az augusztusi lejáratra, és itt éles mozgásokat láthatunk”.

Olvastad már? Lemarad a nyugat Kínával szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

A Dogecoin (DOGE) megfordítja az évet?

Több éves eseménytelennek tűnő oldalazó mozgás után úgy tűnik, hogy a Dogecoin jelentős fordulatot hajt végre, ami egy közelgő hosszú távú trendváltás jele lehet. A Dogecoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!