3 ok, amiért a Solana lefuthatja az Ethereum 2018-as 5000%-os raliját

-

Elemzők szerint a Solana árfolyama utánozhatja az Ethereum lenyűgöző fellendülését a 2018-as medvepiac után.
A Solana (SOL) árfolyamának rövid távon még van hová esnie, de a SOL/USD árfolyam 5000%-os ralit is produkálhat, ha a legnagyobb rivális Ethereum nyomdokaiba lép.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Ethereum 2018-as fraktálja

A SOL azt kockáztatja, hogy 15 dollárra esik a várakozások alapján, hogy úgy fog viselkedni, mint az Ethereum a 2018-as piaci összeomlás során.
Figyelemre méltó, hogy az Ethereum natív tokenje, az ether (ETH) ára 2018 decemberében közel 79 dollárra esett, miután az év elején 95%-os korrekción ment keresztül az 1529 dolláros csúcsról.
Ezt követően hosszú fellendülésen ment keresztül, a következő négy év során közel 6000%-kal emelkedett, és így 2022 novemberében elérte a 4950 dollár körüli rekordmagasságot.

ETH/USD háromnapos árdiagram. Forrás: TradingView

A Solana, amely az Ethereummal vetekszik az okosszerződések szektorának első helyéért, több mint 85%-ot esett, miután 2021 novemberében közel 267 dolláron tetőzött. Így a token még további 10%-ot eshet az említett rekord magas értéktől mérve.
A népszerű elemző, PostyXBT szerint a SOL akár 15 dollárig is csökkenhet, tükrözve ezzel az Ethereum 2018-as medveciklusát.
Mi több, a Solana token az elkövetkező években Ethereum-szerű fellendülést tapasztalhat, ami a SOL árát 750 dollár fölé viheti – teszi hozzá.


Eközben egy másik népszerű elemző, Spencer Noon ugyanezen a vonalon gondolkodik, bár nem osztja meg egyértelmű felfelé irányuló célárfolyamát.
Noon azzal érvel, hogy a Solana egy „kiábrándulási” fázison ment keresztül, amely 2018-ban az Ethereum piacát sújtotta, megjegyezve, hogy a projekt végül túl fog lépni a nehézségeken.
„A Solana élénk fejlesztői ökoszisztémával rendelkezik, és a leállási problémái megoldhatóak. Ez utólag nyilvánvaló lesz” – mondta.

A Solana-alapok 110 millió dollárt vonzottak eddig 2022-ben

A Solana-alapú befektetési alapok több mint 110 millió dollárnyi beáramlást vonzottak 2022-ben július 1-jéig, szemben az Ethereum-alapokból kilépett 450,9 millió dollárral – derül ki a CoinShares friss heti jelentéséből.

Forrás: CoinShares

Az alapok beáramlása miatt úgy tűnik, hogy a Solana piaci kapitalizációja fokozatosan kúszik az Ethereuméhoz a 2020 márciusi indulását követően.
A TradingView által követett adatok szerint az Ethereum/Solana piaci tőkearánya jelenleg 32,5 körül van a 2020. decemberi 525,3-as csúcshoz képest.
Forrás: TradingView

A mérőszámok azt sugallják, hogy a tőke erőteljesen a Solana ökoszisztémába áramlik, és ez a tendencia a következő években is folytatódhat.

NFT-volumen

A Solana más kulcsfontosságú mérőszámok alapján is komoly kihívást jelent az Ethereum számára.
A Nansen adatforrás szerint például a Solana heti volumene a főbb non-fungible token (NFT) piactereken, beleértve az OpenSeat és a MagicEdent, folyamatosan emelkedik, míg az Ethereumé az elmúlt hónapokban megcsappant.

Forrás: Nansen

Solana- vs. Ethereum-díjak

Emellett az olcsóbb díjak az elsődleges oka annak, hogy a Solana blokkláncon az NFT volumenek az Ethereumhoz képest emelkedtek az Arcane Research legfrissebb heti jelentése szerint.

„Az Ethereum blokklánc hálózatának növekedési üteme csökkent, miközben a tranzakciós költségek nőttek, utat engedve a Solana alapú NFT piactereknek, hogy felgyorsuljanak” – jegyezte meg a jelentés, hozzátéve:

„Az Ethereumon az átlagos tranzakciós díj júniusban 6,5 dollár volt, szemben azzal a néhány centtel, amit a felhasználók jelenleg a Solanán fizetnek a blokkhelyért.


Az NFT-volumenhez hasonlóan a fizetett gas díjak összege is erős emelkedést mutat 2021 nyara óta, a csúcshoz képest kisebb visszaeséssel.

Olvastad már?  Peter Schiff bitcoinért adhatja el a bajba jutott bankját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitwise benyújtotta Ethereum ETF kérelmét

A Bitwise, az egyik vezető kriptopénz vagyonkezelő S-1 formanyomtatványt nyújtott be az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez egy spot alapú Ethereum ETF elindítása érdekében. Ha jóváhagyják, a...

Binance Coin (BNB) technikai elemzés 03.28.

Prémium Binance Coin (BNB) A Binance Coin (BNB) múlt heti árfolyam-emelkedése a Chaikin Money Flow (CMF) lefelé irányuló trendjével együtt medvés divergenciát hozott létre, ami potenciális árfolyam-fordulatra...

Ezek a kriptók gazdaggá tesznek ezen a bikafuttatáson

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződése élénk vitákat váltott ki a kriptoközösségben, és sok szakértő jelentős árfolyam-emelkedésre számít. Ezt a fejleményt alapul véve bizonyos kriptovaluták készen állnak arra, hogy...

„A Solana az új Ethereum” – Íme, miért gondolja ezt ez a vezető

A Solana (SOL) decentralizált tőzsdei (DEX) tevékenysége rekordot döntő tranzakcióvolumen-emelkedésnek volt tanúja, ami egybeesett a szélesebb kriptopénzpiaccal. Különösen a Solana heti DEX volumene meghaladta a 13,3...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!