Sok ember szerint megindulhat a bitcoin árfolyama a 2020-as blokkjutalom csökkenése miatt, de egyesek sokkal komorabb képet látnak a bitcoin rövidtávú jövőjéről. Egy csapat elemző és megfigyelő szerint még sokkal messzebb lehet az árfolyam alja.

Olvastad már? Mostantól lehet bitcoin vásárolni a Liechtensteini postákon

Brian Kelly, a CNBC kriptopénzekkel foglalkozó műsorának gyakori szereplője és a BKCM befektetési csoport vezetője most megosztotta Anthony Pompliano gondolatait.

Kelly a Cointelegraphnak nyilatkozott Svájcból a Crypto Finance Conference-ről.

Szerinte sokkal lejjebb mehet még a bitcoin árfolyama és akár a 3.000 dollár alatti bitcoin is több mint valószínű a korábbi piaci ciklusok alapján.

Pontosabban a következőket mondta:

„Ránézek az árfolyamra és azt látom, hogy már három vagy négy ilyen árugrási és árzuhanási ciklust átélt a bitcoin. Ha megnézzük a két legutóbbit, akkor láthatjuk, hogy most is hasonló utat járunk be, mint korábban. Nem lepne meg, ha sokkal lejjebb mennénk.”

Megkérdezték Kellyt, hogy mondana-e egy konkrét számot, amire gondol, amire azt felelte, hogy nem lepődne meg azon se, ha akár 1.500 dollárig esne a bitcoin.

Crypto Dog, egy neves személy a kriptoiparban is hasonló becsléseket közölt nemrég.

Szerinte sem lenne meglepő, ha a bitcoin 1800 dollárig, az ethereum pedig 50 dollárig esne, és ezután exponenciális módon indulna meg felfelé.

Mindezt félretéve Kelly elmondta, hogy annak ellenére, hogy benne van a pakliban egy 60%-os esés, ha most ránézünk a piacra, akkor a masszív eladási hullám a végét járhatja már.

Kiemelte azt a temérdek kriptopénzekkel foglalkozó céget és startupot is akiknek folyósítania kellett tárolt kriptopénzeiket az elmúlt hónapokban.

Kelly szerint a rengeteg „előadásra kényszerült vállalat” megjelenése lassan leáll, mivel ezek lassan eltűnnek.

Érdekességképpen elmondta, hogy a BKCM „saját értékbecslési modellje” szerint a bitcoin árfolyama nagyjából „50%-al alábecsült” és csak a mostani negatív hozzáállás vitte ennyire a bitcoin árfolyamát egy „méltányos” érték alá.

Lee a Fox Buisnessnek elmondta, hogy nem lenne merész azt gondolni, hogy a vezető kriptopénz a 25.000 dolláros árfolyamot is elérheti.

Kelly ügyelt arra, hogy az optimista megjegyzései mellett elővigyázatos kijelentkezéseket is tegyen.

 „Esélytelen” 2019-ben a kripto-ETF

Kelly kitért a bitcoin-ETF (tőzsdén kereskedett alap) témára is. Szerinte „esélytelen”, hogy átmenjen egy ilyen javaslat az SEC szabályozási körein.

Az ő szemében az SEC-nek jelentős problémája van ezzel az eszközosztállyal és a kriptopiac számukra még „megoldatlan”. 2020-ra azonban esélyt lát arra, hogy elfogadásra kerül majd a bitcoin-ETF.

Sokak azonban nem értenek egyet ezzel. Hunter Horsley, a Bitwise Asset Managment igazgatója a CNBC-nek nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy az SEC nem teljesen biztos még ebben az új eszközosztályban, de szépen lassan kezdenek megismerkedni ezzel az új piaccal.

Horsley szerint az SEC korábbi problémája a letétkezeléssel kapcsolatban mára megoldódott és a piaci megfigyeléssel és manipulációval kapcsolatos aggodalmak is megoldódnak.

A befektetési körökben legendának számító Ric Edelman is így gondolja, szerint egy ilyen terméknél nem az a kérdés, hogy életbe lép-e, hanem az, hogy mikor.

Még az SEC és testvérszervezete az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet megbízottjai is optimisták.

Ennek ellenére nem rendelkezünk konkrét dátumokkal a kiszivárgott információkból, így Kelly 2019-es ETF mentes becslése még akár igaz is lehet.

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon a Telegramon és az Instagramon. Legyen szép napod!

A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük