2022 legígéretesebb altcoinjai – 1. rész

-

Szeretnél rögtön választ kapni a kérdésre, igaz? Nos, nem fogjuk a drága idődet lopni, 2022 legígéretesebb altcoinjai a cikk szerint az ETH, a LINK, az AAVE és a SOL.
Az „altcoin” kifejezés félreérthető. Ez még 2017-ben vált népszerűvé, miután több ezer új Bitcoin-alternatíva bukkant fel a piacon.
Azonban 2022-ben a top 100 kriptovaluta többsége egyáltalán nem Bitcoin-alternatíva. A tájkép most tele van újszerű alkalmazásokkal és termékekkel, amelyek közül néhány nagyban különbözik a többitől.
Mivel ma már több millió kriptovaluta létezik, lehetetlen nyomon követni mindent, ami a területen történik. Ezért készítettük ezt a cikket, hogy kiemeljünk néhány érdekes fejleményt, és remélhetőleg felkeltsük a kíváncsiságodat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legjobb altcoinok a Web3-projektek

Nap mint nap tanúi lehetünk annak, ahogy az okosszerződést támogató blokkláncok, mint az Ethereum és a Solana által működtetett, új „web3” alkalmazások jönnek. Web3-nak nevezzük az internet újfajta megközelítését, amely már nemcsak egy központi szerver és a kliens közötti interakciókra épít.
A Coinbase például egy web2 tőzsde, amely a vállalat céljai alapján működik. Másrészt a Uniswap egy web3-as váltóprotokoll, amely teljes egészében on-chain működik.
Ez azt jelenti, hogy az Uniswapet nem tudja leállítani a vállalat vagy egy központi kormányzat, ami olyan előny, amiért sok felhasználó hajlandó magasabb tranzakciós díjakat fizetni.
A kriptopénzek modern piaca folyamatosan bővül. Az okosszerződések és az új defi-termékek térnyerése tovább gyengítette a Bitcoin kriptopénzpiaci tőkéjének dominanciáját.
Ez a tendencia azt eredményezheti, hogy egy okosszerződéses blokklánc akár meg is előzheti a Bitcoint. De ne aggódj, ez valószínűleg nem fog változtatni a Bitcoin értéktárolási képességén, ezek az újabb termékek azonban többet tudnak az értéktárolásnál.

Ethereum (ETH)

Nehéz elképzelni a kriptotérséget Ethereum nélkül. Az Ethereum 2015-ös megjelenése óta a kriptopénzek többsége az Ethereum okosszerződései segítségével jöttek létre.
Az okosszerződések szintén egy félrevezető elnevezés, ugyanis egyáltalán nem kell okosnak vagy szerződéseknek lenniük. A valóságban az okosszerződés egy egyszerű kifejezés bármilyen kóddarabra, amely egy blokkláncon fut.
A Bitcoin és az Ethereum közötti különbség egyszerű:
A Bitcoin egy főkönyv, míg az Ethereum egy főkönyv plusz egy számítógép. A blokklánchoz egy számítógép hozzáadásával blokkláncalapú alkalmazásokat hozhatunk létre (például új tokeneket, NFT-ket, hitelpiacokat, tőzsdéket és egyebeket).
Az Ethereum számítógépének teljesítménye túl nagy ahhoz, hogy az összes bányász teljes nyilvántartást tudjon vezetni anélkül, hogy saját személyes adatközpontot kellene vásárolnia. Ezáltal a blokklánc decentralizált (nehezebben átvehető) és biztonságos marad.
Az Ethereum biztonságát a piac nagyra értékeli, ami az Ethereum magas díjaiban is megmutatkozik. A díjak kizárólag az Ethereum számítógépén (blokkláncán) lévő hely iránti keresleten és kínálaton alapulnak egy adott pillanatban.
A magas díjak nem a gyengeség, hanem az erős kereslet jelei. Ez azonban sok kiskereskedő számára problémát jelent, akik így az Ethereum használatából kvázi ki vannak zárva.
Az Ethereum skálázódásának elősegítéséért folyó versenyfutás tovább folytatódik, és az ezen dolgozó legjobb projektek közül néhányat meg is említünk a cikkünkben.
Mindent összevetve tehát, az Ethereum-blokklánc az alapja és otthona a legtöbb blokklánc-tevékenységnek manapság a kiváló biztonsága miatt. Az egész Ethereum-hálózatot egy natív eszköz, az ether (ETH) táplálja, amelynek árfolyama tükrözi a keresletet maga a blokklánc iránt.
Ha az Ethereum továbbra is a legjobb biztonságot nyújtja a nagy értékű alkalmazások számára, nem kell meglepődni, ha az ether iránti kereslet is növekedni fog.

Chainlink (LINK)

A Chainlink célja, hogy értékes, valós adatokat szolgáltasson az Ethereum és más blokkláncok okosszerződései számára. Ennek eredményeként több ezer vagy millió új blokkláncalkalmazás válhat lehetővé a Chainlink adatainak felhasználásával.
Bár a valós világbeli adatok blokkláncra való felvitele elsőre triviálisnak tűnhet, a Chainlink célja, hogy megbízható adatokat biztosítson anélkül, hogy bárkiben is bízni kellene, különben nem sokban különbözne a web2-től.
Alapjában véve a Chainlink egy „decentralizált Oracle Network” (DON). Az orákulum a megbízható információ forrására vonatkozó divatos kifejezés – a számológép például egy matematikai orákulum.
A trükk az adatok decentralizált módon történő beszerzésében rejlik, és ez az oka annak, hogy a Chainlinknek blokklánc-technológiát kell használnia. Röviden, a Chainlink lehetővé teszi, hogy 1 kérdésre számos entitás adjon választ, és a válaszadók többsége által adott választ adja vissza.
Ezeknek az entitásoknak a Chainlink natív eszközét, a LINK-et kell letétbe helyezniük a kérdés megválaszolásának lehetőségéért. Azok, akik helyesen válaszolnak, fizetést kapnak.
Aki rosszindulatúan válaszol, az elveszít valamennyit a letétből. Ezek a szabályok a protokollba vannak kódolva, és lehetővé teszik a Chainlink méretarányos működését.
Számos régi alkalmazás, például a biztosítás és az ingatlanfinanszírozás profitálhatna a láncon történő végrehajtásból. A biztosítási folyamat jelenleg lassú és manuális, de a kifizetések automatizálhatók lennének az okosszerződésekkel.

Emellett az olyan on-chain tőzsdék, mint a Uniswap, nagy hasznát vehetnék annak, ha megbízható árazási információkkal rendelkeznének az off-chain eszközökre (például az amerikai dollárra) vonatkozóan.
Ez lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy fiat és kripto között váltsanak, csak az Ethereum-tárca címét használva identitásként.
Ezzel a cikkel sorozatunk még nem ért véget. A második részt ide kattintva olvashatod.

Olvastad már? A 3 legvadabb elmélet, ami az 500 milliárdos csökkenést magyarázza

Forrás: benzinga.com
Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kriptovaluták és az online kaszinó oldalak közötti kapcsolat

Vendégbejegyzés Ha összességében tekintjük át a 2020-as évtized internetes trendjeit, akkor szinte egyértelmű, hogy a címbe foglalt két téma egy képzeletbeli listán előkelő helyen szerepelne. Az...

ICP vs. DOGE árfolyam elemzés 03.28.

Prémium ICP vs. DOGE Az Internet Computer (ICP) a múlt héten felülmúlta a Dogecoin (DOGE) teljesítményét, mivel értéke több mint 50%-kal emelkedett a hét nap alatt a...

Ha ezeket a tokeneket most biztosítod, akkor az gyümölcsözővé teheted az altszezont

Vendégbejegyzés A kriptopiacon nagy a várakozás a következő altcoin szezon közeledtével, amely az előrejelzések szerint körülbelül 45 nap múlva kezdődik. Ez a ciklus, amelyet a Bitcoin (BTC)...

Egyre kevesebb a bitcoin a piacon, régi címek is mozgolódni kezdtek

Egy új jelentés szerint a bitcoin iránti igény nagymértékben meg fogja haladni a kínálatot, minden eddiginél komolyabb felugrást eredményezve. A CryptoQuant úgy fogalmazott, hogy az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!