2021 leggyengébb korrekciója volt a mostani, van okunk aggodalomra?

-

A bitcoin mindössze 17%-ot esett az ATH-hoz képest, ezzel ez a korrekció az év eddigi leggyengébbike.
A korábbi bikapiaci ciklusokban az év végi ralik előtt mindig volt egy mérhető korrekció – és ha a történelem rímel, akkor ez ismét bekövetkezhet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mi már biztosan megtapasztaltuk a korrekciót: a bitcoin november 10-én érte el 69 ezer dollár körüli történelmi csúcsát, és a jelenlegi szintekig mintegy 17%-kal esett vissza.
Egyes mainstream médiaorgánumok, mint például a Forbes, úgy vélekedtek, hogy a jelenlegi visszalépés a medvés területre süllyesztette a piacokat. Meglehetősen pikáns szalagcímmel számoltak be erről:
 „A Bitcoin medvepiacra lépett, miután 20%-ot esett az ATH-hoz képest?” címmel egy november 30-i cikkben elemezték a piaci történéseket.
A novemberi esés azonban valójában a 2021-es év leggyengébb korrekciója volt, amelyet beárnyékolt a bitcoin április és július közötti három hónap alatt bekövetkezett 53,4%-os korrekciója.
A legutóbbi, szeptemberi korrekció volt a második legmélyebb, ez 37%-ot ért el az áprilisi ATH-hoz képest.
A Glassnode elemzőszolgáltató a november 29-i „Week Onchain” jelentésében úgy érvelt, hogy a jelenlegi korrekció csak „a szokásos üzlet a bitcoinhodlerek számára”, utalva arra, hogy hamarosan vége lehet.
Azt is megerősítette, hogy ez a jelenlegi piaci korrekció „valójában a legkevésbé súlyos 2021-ben.”

Hacsak az omicron vírusmutáns miatt nem következik be egy tőzsdei zuhanás, akkor egyesek szerint talán egy Mikulás-rali előtt állunk.
Ez egy kifejezés a részvénypiacról, amikor az árak december utolsó 5 kereskedési napján és január első 2 kereskedési napján emelkednek, azonban a korábbi években a kriptopiacokon is megfigyelhető volt, és gyakran ez jelenti az egész decemberi árfolyam-emelkedést is egyben.
Tavaly decemberben a BTC ára 47%-kal nőtt a hónap folyamán, 2017 decemberében pedig 80%-os pumpolásnak lehettünk tanúi, ami akkor új történelmi csúcsokat generált. Mindkettő a maihoz hasonló bikapiacon volt.
A cikk írásakor a BTC-t alig több mint 57.000 dolláron kereskedték, így egy tavalyihoz hasonló Mikulás-rali esetén az árak még az év vége előtt 80.000 dollár fölé szökhetnek.

A 8848 Invest társalapítója, Nikita Rudenia szintén bizakodó a Mikulás-ralit illetően, kommentálva:

„Az eddigi nyilvánvaló visszaesések ellenére a bitcoin még mindig jó úton van afelé, hogy az évet érménként 70.000 dolláron zárja, és ha ez a bravúr sikerül, akkor 2022 elején láthatjuk, hogy a coin elérheti a 75.000 dollárt, mielőtt egy nagyobb korrekcióra kerülne sor.”

Érdekes módon az ether jelenleg felülmúlja ezt a teljesítményt. Az ETH/BTC arány május közepe óta a legmagasabb, 0,082 BTC/ETH, vagyis körülbelül 12 ETH/BTC a jelenlegi árfolyam a CoinGecko szerint.
Ez azt eredményezheti, hogy az ETH decemberben további árfolyam-növekedést produkálhat.
A Glassnode az onchain mintázatok mélyreható vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy a bitcoinbefektetők jövedelmezőbb pozíciókban vannak, mint a szeptemberi korrekció idején.

„Mind a hosszú, mind a rövid távú tulajdonosok nyereségesebbek, mint a szeptemberi korrekció során, ami általában konstruktívnak tekinthető az ár szempontjából.”

A Glassnode arról számolt be, hogy a rövid távú tulajdonosok által tartott nyereséges kínálat teljes aránya 60%-kal nőtt szeptember óta.
Összefoglalva: „bikapiaci körülmények között ez a kombináció általában meglehetősen konstruktív rövid távú kilátásokat határoz meg”.
A Mikulás-rali reményei tehát kezdenek erősödni. Az év végi ilyen kiugrás számos tényezőnek tulajdonítható, például az ünnepi hangulatnak és a karácsonyi bónuszok miatt megnövekedett likviditásnak.


Az omicron vírusmutáns azonban visszafoghatja a bulit, ha a globális pénzügyi piacokra komoly hatással lesz, és további zárlatok lépnek életbe, vagy kerülnek kilátásba.
További elkeseredést okozhat még az a hír is, hogy novemberre nem igazán jött be PlanB jóslata. Erről a Kriptokereső.com számolt be részletesebben.
A Nasdaq szerint a befektetőknek egyelőre tartózkodniuk kellene, amíg többet nem tudunk meg az új vírusváltozatról.
Ami pozitívum, hogy a bitcoint tavaly ilyenkor mindössze 18.857 dolláron kereskedték.

Olvastad már? Komoly fejtörést okozott az indiaiaknak a kriptotörvény-tervezet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Thaiföld betiltja az engedély nélkül működő kriptovaluta platformokat

A thaiföldi hatóságok az online bűnözés elleni küzdelem fokozása érdekében kemény lépésekre szánták el magukat, betiltják a nem engedélyezett kriptoplatformokat, a tőzsdéket, letétkezelőket, kriptoipari szolgáltatókat. A...

A bitcoin ismét hegymenetbe fordult, de a kockázatok nem tűntek el

A BlackRock iShares Bitcoin Trust ETF-je, amely az IBIT ticker alatt jegyeznek a tőzsdék, 69 napja folyamatosan tőkebeáramlást tapasztal. Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője szerint...

A Mega Dice új dobása: elindult a DICE érme előértékesítése a Solana-n

Vendégbejegyzés A Mega Dice kriptokaszinó már több mint 439.000 dollárt gyűjtött a Solana-n tanyázó DICE érme ICO-ján, ráadásul napi jutalmakkal és egy játékosított hűségprogrammal is csábítja...

A Tether integrálja az USDT stablecoint a Telegram hálózatába

A Tether, a legnagyobb stablecoin kibocsátó cég bejelentette, hogy a dollárhoz kötött USDT-t bevezette a Telegram Open Network (TON) hálózaton. Ez a lépés zökkenőmentessé teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!