2020 fontos év lehet a kriptotőzsdék szabályozásának szempontjából

-

A kriptotőzsdék az egyik legváltozatosabb szolgáltatók a kriptoiparon belül.
Csak fognod kell néhány tőzsdét, hogy rálelj a köztük rejlő különbségekre,amelyek számos területen jelentkezhetnek.
Az egyik ilyen terület lehet a felhasználói élményt biztosító felület, és az, hogyan lépünk interakcióba ezekkel a szolgáltatásokkal.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

Egyéb különbségek rejlenek a kereskedés technikai oldalán is, az összes lehetséges különbség listája azonban szinte végtelen.
Egy ilyen nagy piacon ez a változatosság lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a számukra legmegfelelőbb tőzsdét válasszák, amely az egész közösségnek kedvez.
A kriptotőzsdék a mai napig elég könnyen megúszták a szabályozásokat és az ezzel kapcsolatos papírmunkát. Ha figyelembe vesszük, hogy mennyi készpénz áramlik át ezeken a tőzsdéken, akkor szinte hihetetlen, hogy eddig ilyen könnyen megúszták.
Attól függetlenül, hogy mi az álláspontod az adatvédelem/szabadság és az irányítás/nyomon követés témákban, a tény az, hogy a legtöbb ország nem engedi a pénzügyi eszközök szabad áramoltatását.
Ezen eszközök nyomon követése ellehetetleníti az olyan tevékenységeket, mint a pénzmosás és a terrorizmus. Ez a két bűn jelentősen hozzájárult a bitcoin hírhedtséhéz, amely a mai napig is jelen van.
2019-ben új nemzetközi törvényeket vezettek be, hogy szembeszálljanak ezzel. Az új törvények jelentős hányada azonban a tőzsdéket vette célkeresztbe. Mindezidáig nem volt sok akadálya a kriptopénzek kereskedelmének, azonban ez hamarosan változni fog.
Hogy jobban megértsd a változásokat összeszedtük a 2020-ban életbe lépő jelentősebb törvényeket.

Hongkong

Hongkong végre eldöntötte, hogyan szeretné szabályozni a kriptovalutákat. Az új szabályozások szerint a kriptováltásban érdekelt cégeknek jelentkezniük kell egy pénzügyi szolgáltatás licenszéért.
Ez ugyanaz az engedély, amelyet a forex cégek is alkalmazni fognak. Több beszámolói követelménnyel is bír, amelyek enyhébbek, mint amelyekkel egy pénzügyi szolgáltatói cég szembesülhet.

Szingapúr

Szingapúr a tőzsdék eredeti szülőhelye, így természetes, hogy számos tőzsde ezt az országot választotta. Szingapúr arra kéri a tőzsdéket, hogy regisztráljanak a Szingapúri Pénzügyi Hatóságnál (MAS). A MAS egy pénzügyi megfigyelői szervezet, amely vizsgálja a cégek összes tevékenységét, köztük a tranzakciókat is.

Az EU

Az EU törvénybe iktatta, hogy minden, az unión belül működő tőzsde regisztrációköteles. Annak ellenére, hogy egyes országokban, mint Észtország és Málta ez eddig is érvényes volt, most minden tagországnak regisztrálnia kell azokat a tőzsdéket, amelyek az adott országban üzemelnek.
A pénzügyi szolgáltatásokhoz hasonlóan, itt is egységes szabályozás vonatkozik majd a kriptotőzsdékre. Az információgyűjtés csak a felhasználói adatokra terjed ki. A regisztráció menete országonként változhat.

Az Egyesült Királyság

Az Egyesült Királyság annyi ideig az EU-ban maradt, hogy vonatkozni fog rá az új szabályozás, de a kilépés idején saját magának kell majd döntenie róla. A Financial Conduct Authority (FCA) megalkotott egy különleges kriptoengedélyt.
Az engedély meghatározza a követelményeket ahhoz, hogy egy cég a kriptoszférán belül működjön, emellett a kereskeddések bejegyzését is a szervezetnél. Ez a tőzsdéken kívüli cégekre is vonatkozik.
Az új törvények mind azt a célt szolgálják, hogy a cégek határokon belül üzemeljenek, és megtegyék a szükséges lépéseket ahhoz, hogy megvédjék a pénz ki- és beáramlását az országból.
Azok a tőzsdék, amelyek „decentralizált” vagy „folyékonyabb” szolgáltatást nyújtanak, valószínűleg offshore helyre kell költözniük, ha tovább szeretnének működni.

Olvastad már? Ausztria és Franciaország együttesen lép fel a kriptobűnözés ellen

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Austin Hilton szerint a Green Bitcoin jelenleg a legjobb környezetbarát kriptó

Vendégbejegyzés Austin Hilton kriptoinfluencer friss videójában a legújabb környezetbarát kriptovalutát, a Predict-To-Earn Green Bitcoin-t elemezte, mely remek jutalmakkal várja a kezdeti befektetőket.  A Bitcoin (BTC) az utóbbi...

Solana (SOL) technikai elemzés 03.18.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) bikák nem voltak hajlandóak meghajolni a medvék nyomása előtt. A SOL még akkor is felfelé tartott, amikor a Bitcoin (BTC) március...

A Solana értéke növekszik, a befektetők csodálkoznak a hosszútávú fennmaradásán

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac dinamikus és kiszámíthatatlan terület. A Bitcoin, a vezető digitális valuta az elemzők szerint úgy tűnik, hogy veszélyes zónába lép. E piaci bizonytalanságok közepette a...

El Salvador elkezd Bitcoin-t vásárolni?

A legújabb tranzakciós adatok azt jelzik, hogy El Salvador valószínűleg fokozza a Bitcoin, a 21. század digitális aranyának felhalmozására irányuló stratégiáját. Egy hideg pénztárca, amelyet El...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!