2019-ben indul a Kakao kriptotárcája és dAppjai

-

A Kakao egy üzenetküldő alkalmazás, mely júniusban elindított egy saját blokkláncot. Most bejelentették, hogy még idén elindul „Klip” nevet viselő kriptotárcájuk.
A cég egy kedvcsináló képet osztott meg a KakaoTalk alkalmazáson augusztus 12-én a CoinDesk beszámolója szerint. Meg is osztottak néhány részletet a tervezett termékről.

A Klip egy digitális tárca lesz, amely kezeli a felhasználók adatait és digitális eszközeit, a fejlesztője a Kakao blokklánccal foglalkozó részlege, a GroundX lesz. Támogatni fogja a Klay-t, mely a cég saját, Klayton-blokkláncának tokenje, illetve egyéb tokeneket is, amelyek a KRC-20 szabványára épülnek.
A cég szerint a listázott digitális eszközöket valós időben küldhetjük majd, hasonlóan a Kakao Payhez.
A Klayton június 27-én indult, a GroundX szerint a korábbi webszolgáltatásokhoz hasonló válaszidőt produkál.

A Klip kedvcsinálóján több decentralizált alkalmazás (dApp) lógója is szerepel. Ilyan a Hintchan, amely egy éttermeket ajánló projekt. A Kakao elmondta, hogy a felhasználók tárolhatnak és kezelhetnek kriptopénzeket, amelyeket a dAppokon keresztül kapnak majd jutalomként a Klip-tárcájukba.
A digitális eszközök tárolása és kereskedése a jövőben kerül hozzá a Kakaohoz. Ezek közt találunk majd Klay-alapú nem-módosítható tokeneket (NFT) és egyéb gyűjthető kriptotermékeket.

Játéktokenek

A Klay blokkláncán alapuló játékokban olyan tárgyakat gyűjthetünk, melyeket NFT formájában tárolhatunk és cserélgethetjük egyéb felhasználókkal.
A GroundX a múlt hónap során bejelentette, hogy számos játék fog Klay tokent alkalmazni. Ilyen például a Klayton Knights (Biscuit Labs), Marvel Clans (Mix Marble) és az ExiInfinity (SkyMavis).
A Facebook Librájához hasonlóan a Kakao is bejelentette, hogy a Klipet a KakaoTalkon keresztül is használni lehet külső alkalmazások nélkül olyanokkal, mint a Kakao Page, Kakao Friends Shop és a Kakao Game.
A Kakao elmondta, hogy céljuk a hozzáférhetőség javítása, így a Klip közvetlenül a KakaoTalk alkalmazás „Több” menüpontján keresztül is elérhető lesz.
A cég hozzátette, hogy a blokklánc-technológia terjedését szeretnék segíteni azzal, hogy 50 millió felhasználójuk organikus módon találkozhat a Klayton-alapú szolgáltatásokkal a Klipen keresztül.
Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Egy VR projekt most a befektetők favoritja

A kriptovaluta piacok az egyre növekvő, makroszintű ellenszél közepette éppen esnek, és a lassuló spot Bitcoin ETF-beáramlásoknak köszönhetően is csökken az izgalom. A kripto befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!