1,9 millió dollárnyi bányászgépet loptak el Oroszországban

-

Az orosz bűnüldöző szervek mintegy 1,9 millió dollár értékű bányászhardver állítólagos ellopása miatt nyomoznak. A nagy teljesítményű számítástechnikai eszközök egy irkutszki kriptobányász létesítményből tűntek el, amelynek tulajdonosait nagyszabású csalással vádolják.
Az orosz Irkutszki terület rendőrsége nyomozást indított a bányászhoszting üzemeltetői ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy becsapták az ügyfeleket és ellopták a drága hardvereket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A gyors bevételre számítva a bányászok átadták eszközeiket azoknak, akik a bányászfarmot üzemeltették – magyarázták a bűnüldöző szervek tisztviselői. Ez utóbbiak egy bizonyos ponton leállították a kifizetéseket ügyfeleiknek, és nem adták vissza a gépeket.

„Ezen tények alapján büntetőeljárás indult az Orosz Föderáció Büntető Törvénykönyve 159. cikkének 4. része (nagymértékű csalás) alapján. Az irodájukban különböző tárgyi bizonyítékokat, köztük számítógépes berendezéseket és dokumentációt foglaltak le.”

A nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy a gyanúsítottak 2021 novembere és 2022 májusa között olyan embereket csábítottak, akik egy bányászfarmon akarták letelepíteni a hardverüket.
Olyan bérleti és áramárakat ajánlottak nekik, amelyek jóval a tényleges piaci árak alatt voltak. Ugyanakkor a bányászokat a korlátozott bérelhető helyekre hivatkozva arra ösztönözték, hogy minél hamarabb adják át a berendezéseiket.
A bányászberendezések tulajdonosainak nem mondták el, hogy hol fogják elhelyezni eszközeiket, és csak a tárhelyszolgáltató képviselői férhettek hozzá a bányászott érmékhez.
Az orosz rendőrség most a csalókat keresi. Mintegy 100 ember szenvedett veszteséget az akciójuk miatt. A bányászfarm szervezőinek összesen 100 millió rubel, azaz közel 1,9 millió dollár értékű berendezéseket adtak át.
Az ország egyik legalacsonyabb áramdíját kínáló, vidéki területeken mindössze 0,01 dolláros kWh-kilowattóránkénti árral rendelkező Irkutszk régiójában megugrott a kriptobányászat, a farmok gyakran pincékben és garázsokban vannak telepítve, és támogatott háztartási árammal működnek.
A régiót nagyrészt emiatt nevezték el Oroszország bányászati fővárosának. Az év elején a helyi áramszolgáltatók panaszkodtak a lakossági területek áramfogyasztásának megugrására, amit az otthoni bányászatnak tulajdonítottak.
Az orosz médiajelentésekből kiderült, hogy a 2021 májusában az iparág ellen keményen fellépő Kínából származó, használt bányászati felszereléseket szállító repülőgépek idén is folyamatosan érkeztek a régióba, miközben a bányászati hardverlopások száma is emelkedett.
Oroszország a kriptobányászat legalizálását tervezi, amely bőséges energiaforrásaiból és hűvös éghajlatából profitálhat.

Olvastad már? Tartja a 20.000 dolláros tartományt a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) árfolyam elemzés 04.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama nem tudta folytatni a rallyt a 75.000 dolláros szint fölé, és az elmúlt hetekben konszolidálódott. Mégis, előbb-utóbb eldől a következő...

Jack Dorsey bitcoin bányászati chipje elkészült

A chip fejlesztése mostanra teljes egészében lezajlott, a Block is bejelentette, hogy dolgozik a saját teljes Bitcoin-bányászati rendszerén. Jack Dorsey fintech cége, a Block Inc. kedden...

A ChatGPT szerint, ez az 5 érme 2024-ben Dogecoin-szerű nyereséget érhet el

Vendégbejegyzés A kriptopiac a várakozástól pezseg. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők a következő nagy nyerteseket keresik. Ezek közül öt kriptovaluta emelkedik ki, amelyek mindegyike a Dogecoin...

Ez nem néz ki jól a Bitcoin Hodlerek, figyelmeztet Peter Schiff

Schiff egy pszichológiai vonalat mutatott be, amelyet a Bitcoinnak fenn kell tartania, hogy elkerüljön egy hevesebb árkorrekciót. A Peter Schiff újabb verbális támadást hajtott végre az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!