1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vásárolt a Tesla

-

Egy mai SEC-nyomtatványban a Tesla felfedte, hogy 1,5 milliárd dollárnyi bitoint vásárolt. Ezenfelül a vállalat megjegyezte, hogy a későbbiekben bitcoinban is fizethetünk majd autóikért, habár ezen törekvés körül még vannak szabályozói bizonytalanságok.
A hír megjelenése után nem sokkal a bitcoin árfolyama új rekordra emelkedett, 7%-ot növekedett 1 óra alatt, és megdöntötte a 42.000 dollárt.
A Telsa korábban már elárulta, hogy érdeklődik a kriptopénz iránt, azonban ilyen nagy bevásárlásra talán senki nem számított.
A nyomtatványban a Tesla arról ír, hogy korábban ebben az évben „frissítették befektetési irányelveiket, hogy az rugalmasabbá váljon a további diverzifikálásra, és maximalizálja a készpénzbevételeiket, amely szükséges a megfelelő likviditás biztosításához.”
Hozzátették, hogy most megvan a lehetőségük arra, hogy pénzt helyezzenek „bizonyos alternatív tartalékeszközökbe”, amelyek között szerepelnek „digitális eszközök, aranyrudak, aranyalapú ETF-ek és más, a jövőben részletezett eszközök.”
Ennek keretén belül a cég „összesen 1,5 milliárd dollárt fektetett bitcoinba”, és az is elmondható, hogy a jól ismert, elektromos autókat gyártó vállalat „további digitális eszközökbe fektethet időről időre.”
A vállalat azonban ennyivel nem fejezte be, hozzátették, hogy terveik szerint bitcoinban is fognak fizetéseket fogadni termékeikért a közeljövőben, természetesen az illetékes törvényekkel összhangban, és kezdetben korlátozott módon.
Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója pár napja azzal keltett nagy feltűnést a kriptovilágban, hogy egyetlen Twitter-bio frissítéssel megpumpolta a bitcoin árfolyamát, majd később a Dogecoint sem kímélte.
Csabai Csaba, az Inlock közösségi kölcsönplatform vezérigazgatója a hírrel kapcsolatban megjegyezte, hogy „ez a hír kb végig fog söpörni a teljes financial szektoron.”
Nos, kíváncsian várjuk, a nagy szereplők vajon hogy fognak reagálni.

Olvastad már? Bill Miller vagyonkezelője 300 millió dollárt fektet be a Grayscale Bitcoin Trustba

Forrás: Techcrunch.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kétszer olyan ritka lesz, mint az arany a felezés után

Mivel a feleződés lassítja a kínálatot azáltal, hogy csökkenti a Bitcoin termelésének ütemét, a feleződés utáni kínálat beszűkülése elkerülhetetlen lehet. A Bitcoin (BTC) minden felezés után...

A Bitcoin (BTC) bikák várják a feleződést: Felhalmozási fázis jelzi a befektetői bizalmat

A CryptoQuant elemzői szerint a Bitcoin-kivonások megugrása stratégiai lépés lehet a közelgő felezési eseményre való felkészülés jegyében. A kriptopénzpiac masszív volatilitást élt át a héten. A...

A takarítóból lett kriptomilliárdos 10 dolláros Bitcoint hozott

72.000 dollárnál a bitcoin megelőzte az ezüstöt a világpiacon, amivel így a világ nyolcadik legértékesebb vagyontárgyává vált. 15 évnyi innováció gyűrt le több ezer éves...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 04.17.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama a 60.000 dolláros szint felett konszolidálódott, és nem tudta folytatni az emelkedő pályáját. Mégis, hamarosan kiderül, hogy a piac tovább húzódik-e...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!